10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Secretar de stat: Numărul taxelor nu va depăşi 50, iar cele care...

Secretar de stat: Numărul taxelor nu va depăşi 50, iar cele care nu vor putea fi plătite online vor fi eliminate

De la începutul anului viitor, numărul taxelor fiscale şi parafiscale nu va depăşi 50, iar de la sfârşitul lui 2018 toate taxele vor fi plătite online, iar cele care nu vor putea fi achitate astfel vor fi desfiinţate, a declarat astăzi secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Harry-Ilan Laufer.

El a mai declarat că Guvernul lucrează la „departamentul debirocratizării”, urmărind să se ajungă ca la începutul anului viitor să rămână cel mult 50 de taxe, de la cele peste 100 de taxe în vigoare acum.

„Un alt pilon pe care trebuie să-l construim în acest moment şi deja s-a început lucrul la acest aspect este departametul debirocratizării care se afla în cadrul Secretariatului General al Guvernului. (…) Deja au fost eliminate 102 taxe nefiscale, dar dorim să mergem mai departe decât atât. În acest moment, în România există peste 100 şi ceva de taxe rămase, iar până la 1 ianuarie 2018 numărul taxelor fiscale şi parafiscale nu va depăşi 50 de taxe”, a afirmat secretarul de stat, potrivit News.ro.

El a mai spus că din decembrie 2018 toate taxele vor fi plătite online, iar cele care nu vor putea fi achitate astfel vor fi eliminate.

„În luna decembrie a anului  2018, este un moment istoric şi important, 100 de ani de la Marea Unire, toate taxele din România vor fi plătite online, absolut toate taxele, iar cele care nu vor putea fi plătite online vor fi eliminate”, a afirmat Harry-Ilan Laufer, potrivit sursei citate.

Cele mai citite

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...
Ultima oră
Pe aceeași temă