8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Salariul minim brut ar putea urca la 1.450 de lei pe lună...

Salariul minim brut ar putea urca la 1.450 de lei pe lună de la 1 februarie

Salariul minim brut pe ţară ar urca până la 1.450 de lei pe lună, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern postat pe site-ul Ministerului Muncii.

Angajatorii care semnează contracte pentru salarii sub acest nivel ar putea fi amendați cu până la 2.000 de lei.

Începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166 de ore, în medie, pe lună, conform proiectului acestei Hotărâri de Guvern.

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este stabilit la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 de ore în medie pe lună în anul 2016.

Încheierea unui contract individual de muncă cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decât cel prevăzut în prezentul proiect de hotărâre de Guvern constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 300 lei la 2.000 lei, fiind distinctă de cea prevăzută de Codul muncii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă