NEW MONEY: Sistemul de pensii din România. Cum funcționează Pilonul I, Pilonul II și Pilonul III

de New Money , 29 iunie 2017 - stire actualizata la ora 16:35, 29 iunie 2017
NEW MONEY: Sistemul de pensii din România. Cum funcționează Pilonul I, Pilonul II și Pilonul III

Sistemul de pensii din România este structurat pe trei piloane – I, II și III. Primul este administrat de stat, contribuția fiind obligatorie; al doilea este administrat de societăți private și este tot obligatoriu, iar al treilea este privat și facultativ.

PILONUL I este pensia de stat, virată de la buget, la ieșirea din câmpul muncii, pe baza vechimii și a contribuțiilor achitate în timp.

PILONUL II se referă la pensiile private obligatorii, denumirea dată sistemului de pensii administrat privat, la care contribuie în mod obligatoriu toate persoanele de până în 35 de ani și opțional persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani.

PILONUL III este denumirea dată sistemului de pensii private facultative, administrate de fonduri private de pensii, sistem bazat pe conturi individuale şi aderare facultativă. Clienții acestor fonduri virează pot alege să vireze din salariul lor net un anumit procent care este investit în instrumente considerate sigure pentru a asigura un randament bun în timp.

Citește textul integral pe site-ul newmoney.ro

Comentarii

  • Marian

    29 iunie 2017 16:58

    FALIMENT! Ce nu s-a furat se toaca pe bugetari, pe pensii, toate marite nejustificat in scop electoral iar prostimea voateaza fericita.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design