15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăAlegeri 2016NEW MONEY: Peste un milion de orășeni au dat asfaltul pe ulița...

NEW MONEY: Peste un milion de orășeni au dat asfaltul pe ulița din sat. Cum explică specialiștii fenomenul

Peste 100.000 de români dau în fie­care an asfaltul de la oraș pe ulița de la sat, cu 20-30% mai mulți decât cei care fac mutarea în sens invers. Ulița nu mai e nici ea cea de odinioară, iar cei care preferă să se mute acum în zona rurală o fac și din alte motive decât reducerea costurilor cotidiene.

Răzvan Vasile (46 de ani) a lucrat mai mulți ani în București în adver­ti­sing, în agenții precum Leo Burnett sau McCann Erickson, dar, „sătul de stresul și de agi­ta­ția“ specifice unui oraș în care lu­cru­rile se derulează mereu pe repede înainte, a decis să se mute în satul Porumbacu de Sus, din județul Sibiu.

Nu a făcut-o oricum, ci a decis să con­struiască un mic business turistic, astfel că a cumpărat un teren în satul si­bi­an încă din 2006, iar, în urmă cu trei ani, a dat traiul de București pe unul în mijlo­cul naturii, gândind în același timp un pro­iect desprins parcă din poveștile fraților Grimm: un castel de lut, cu o zo­nă de cazare de zece camere și apartamente și un restaurant inclus.

Construcția nu e încă finalizată, dar Castelul de Lut Valea Zânelor e de mult o atracție ajunsă inclusiv în presa inter­na­țională. „Îmi place Bucureștiul, dar doar când vin în vizită“, recunoaște Răz­van Vasile, mărturisind că nu s-ar mai în­toar­ce să locuiască în Capitală, ci, în cazul în care va fi nevoie, mai degr­a­bă într-un oraș mai mic, precum Sibiu.

„Într-un oraș mare, te bucuri că ai un salariu mai mare, însă, din punctul meu de vedere, prețul real pe care îl plătești este mult prea ridicat. Ești ca un robot de luni până vineri și te bucuri doar de weekend“, rezumă el în câteva cuvinte motivele pentru care a decis să spună „nu“ Bucureștiului.

Citește textul integral pe newmoney.ro. 

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă