NEW MONEY: O modificare aparent banală ar putea scădea salariile românilor cu 20%

de New Money , 13 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 15:38, 13 septembrie 2017
NEW MONEY: O modificare aparent banală ar putea scădea salariile românilor cu 20%

O modificare aparent banală a sistemului de contribuții i-ar putea costa pe angajați o cincime din salariu. Deși Ministerul Finanțelor Publice susține că veniturile nete nu vor fi afectate, calculele arată că singurul lucru care poate împiedica scăderea este con­curența de pe piața forței de muncă.

Să defalcăm din start lucrurile. Cele mai importante trei contribuții achitate în prezent de angajații și angajatorii din România sunt cele de asigurări sociale (pensii) – CAS, de asigurări de sănătate – CASS și de șomaj. La acestea se mai adaugă contribuția la Fondul Național Unic de Asigurări Sociale (0,85%) și cea de la fondul de risc și accidente (0,4%), plătite doar de angajator. Astfel, valoa­rea totală a contribuțiilor datorate de un angajat se ridică la 39,25% din salariul brut, din care el achită 16,5% (se re­ține la sursă tot de angajator), dife­rența fiind plătită de angajatori.

Citește textul integral pe site-ul newmoney.ro

Comentarii

  • Gigi

    15 septembrie 2017 13:43

    Mai bine interesati-va daca taxele platite de salariat CAS, CASS si cele platite de angajator in numele salariatului CAS, CASS ajung acolo unde trebuie la fondurile de sanatate si la pensie, sau au destinatii diferite prin bugetul statului?

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design