Indicele ROBOR la 3 luni este la cel mai mare nivel din ultimii trei ani

de Florin Budescu , 12 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 14:19, 12 octombrie 2017
Indicele ROBOR la 3 luni este la cel mai mare nivel din ultimii trei ani

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut joi la 1,82%, de la 1,78%, cât a fost cotat miercuri, conform BNR, via Mediafax.

De asemenea, indicele la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, s-a majorat la 1,94%, de la 1,92%, cât a fost cotat pe 11 octombrie.

Mai mult, indicele ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut la 2,00%, de la 1,94%, valoarea înregistrată miercuri.

La începutul lunii septembrie, ROBOR la trei luni era cotat la 0,92%, iar la începutul acestui an la 0,87%. ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Comentarii

  • Sorin

    12 octombrie 2017 18:19

    Mai scoate guvernul e emisiune de titluri, mai vinde ceva, ca sa poata sa mai reziste pana la primavera cand intra banii la buget pe noul an, apoi prin iulie ajunge iara la fundul sacului si face ca Grecia, scoate prostimea in strada sa tipe ca FMI, Germania, UE nu ne dau bani de furat si pomeni.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design