Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: Un credit luat trebuie și dat înapoi, iar dacă ți-ai făcut o casă esti robul casei, nu al băncii

de Iulia Iancu , 26 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 14:56, 26 aprilie 2017
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: Un credit luat trebuie și dat înapoi, iar dacă ți-ai făcut o casă esti robul casei, nu al băncii

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, că cei care iau un credit trebuie să știe că un credit luat trebuie dat înapoi, "iar dacă ai luat un credit nu ești rob al băncii, ci a ceea ce ai făcut cu banii", potrivit Agerpres.

"Oamenii călătoresc cu avionul, dar nu trebuie să știe neapărat cum funcționează motorul cu reacție, dar trebuie să știe că se urcă în avion și că acolo sunt niște reguli precise și să accepte, chiar cei care călătoresc frecvent cu avionul, plictiseala aceea cu măsurile de siguranță. Dacă călătorești mult cu avionul te și gândești: mă, ce mă tot omoară ăștia cu...Așa și când intră în bancă.

Trebuie știe că intră într-o bancă, nu intră în altă parte. Trebuie să știe că un credit trebuie dat înapoi. Lucruri pe undeva simple. Dacă te împrumuți pe 30 de ani, apoi 30 de ani e o viață de om adult. Nu este împrumut de azi pe mânie. Am ajuns robul băncii! Ai ajuns robul a ceea ce ai făcut cu banii. Dacă ți-ai făcut o casă ești robul casei, nu neapărat robul băncii", a spus Mugur Isărescu, cu referire la educarea financiară a populației. 

Acesta a afirmat că băncile, chiar dacă sunt plicticoase, când cineva le calcă pragul, precum în avion, trebuie să la facă instrucțiunile "plictisitoare": "Ați intrat într-o bancă! Aveți serviciile acestea".

"Nu trebui neapărat, cum spun unii, cred că este o greșeală, domnule să îi învățăm toate clauzele abuzive, neabuzive. Acesta este treaba avocaților....Ei trebuie să știe că a lua un credit înseamnă a lua un credit și trebuie să te organizezi să dai banii înapoi, ceea ce nu este deloc ușor. Creditul, am mai spus-o de câteva ori aici, are o perioadă de mare euforie, durează câteva zile, când îl iei și pe urmă o perioadă de mare durere când începi să-l dai înapoi. Și această mare durere poate să dureze și 20 de ani, 30 de ani. Te înnebunește. Nu cred că e stres mai mare pentru un om decât să știe că are o datorie pe care trebuie să o ramburseze în fiecare săptămână. Cam acesta cred că trebuie să facă educația", a declarat Mugur Isărescu.

Comentarii

 • gheorghe

  27 aprilie 2017 8:32

  Partener firma internationala caut colaboratorii pentru a deveni parteneri intr-o afacere de succes cu castiguri garantate din prima luna, castigurile sunt nelimitate in functie de acitivitatea desfasurata. Cerinte-Personalitate energica, gandire pozitiva, amabilitate si eficienta-Cunostinte operare PC-Bun vanzator si negociator cu spirit de convingere-seriozitate si consecventa in activitate-Dorinta de a obtine castiguri peste medie-Nu este necesara experienta.Detalii la adresa gheorghe_fmyahoo.ro

  raspunde comentariului
 • Ioan

  26 aprilie 2017 17:19

  Problema grava e ca se munceste putin si se fura mult din bugetul national. De cativa ani nici loteria statutului nu mai da castiguri.

  raspunde comentariului
 • a

  26 aprilie 2017 15:55

  auzi vrajapei dnu mare bancher de ce nu spui asta si lui tremesan si fratilor paunescu si lui catarama si atator firme de stat care au dat teapa si le ai bagat matale si guvernantii creditele lor neplatite la buget sa platim totinerusinat si tupeist acest turnator

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design