16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Cehia adopta o lege care ingradeste accesul romanilor pe piata muncii

Cehia adopta o lege care ingradeste accesul romanilor pe piata muncii

Guvernul ceh se pregateste sa restrictioneze accesul cetatenilor Bulgariei si Romaniei pe piata ceha a muncii. Un proiect de lege in acest sens a fost adoptat deja, vinerea trecuta, de Camera Deputatilor, urmand sa fie aprobat de Senat si sa fie promulgat de presedinte pentru a putea fi pus in aplicare.

Potrivit agentiei CTK monitorizata de Rompres, aceste prevederi legislative se vor aplica si cetatenilor tarilor care vor adera la UE in viitor.

Ministrul ceh al muncii, Petr Necas, (Partidul Democrat Civic, dreapta liberala, ODS), a declarat in Camera Deputatilor ca guvernele cehe au sustinut intotdeauna libera circulatie a fortei de munca, dar legislatia tarii trebuie sa includa anumite masuri de protectie.

Republica Ceha si-a deschis complet piata muncii pentru bulgari si romani imediat ce tarile lor au aderat la UE in luna ianuarie.

Conform actualei legislatii cehe, autoritatile pot limita accesul pe piata muncii pentru cetatenii tarilor care aplica restrictii similare pentru muncitorii cehi. Praga poate, de asemenea, sa aplice masuri de protectie care au fost adoptate de un vechi membru al UE impotriva oricareia dintre celelalte noua tari care au aderat la UE in 2004, in acelasi timp cu Republica Ceha.

Cele mai citite

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă