12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăAlegeri 2016Ce tip de credit este potrivit pentru investițiile tale: imobiliar sau de...

Ce tip de credit este potrivit pentru investițiile tale: imobiliar sau de nevoi personale cu ipotecă? (P)

Odată ce te-ai decis să faci pasul cel mare – achiziția unei locuințe – trebuie să iei în calcul forma de finanțare a acestei investiții. Dacă și pentru tine creditele bancare rămân principala opțiune, te vei afla, cât de curând, în fața următoarei dileme: ce tip de credit este mai avantajos pentru mine? Imobiliar (de tipul Prima Casă) sau de nevoi personale cu ipotecă?

Pentru a face alegerea corectă este important să analizezi, pe de o parte, nevoile tale reale din punct de vedere financiar pentru acoperirea unei investiții imobiliare, dar și gradul de eligibilitate pentru un anumit tip de credit, condițiile de acordare și rentabilitatea produsului bancar în raport cu puterea ta financiară, pe de altă parte.

În continuare îți prezentăm, comparativ, două astfel de credite pentru a-ți putea face o imagine mai clară asupra tipului de finanțare pe care îl poți considera potrivit pentru investiția ta.

Care este perioada maximă de finanțare și ce sume pot obține?

Accesarea unui credit imobiliar de la Patria Bank se face pe o perioadă de minim 5 ani, maxim 30 de ani pentru sume între 5.000 euro și 250.000 de euro (sau echivalent în lei) – dar nu mai mult de 70% (pentru creditele în euro) sau 80% (pentru creditele în lei) din valoarea imobilului. Creditul obținut poate fi utilizat pentru achiziția de locuințe (casă sau apartament) noi sau vechi sau pentru a refinanța un alt credit de achiziție imobil deținut la alte bănci.

Pe de altă parte, credit de nevoi personale cu ipoteca oferit de Patria Bank implică o perioadă de acordare de minim 1 an, maxim 5 ani pentru sume de la 5.000 de euro (sau echivalent în lei) până la 100.000 euro (sau echivalent în lei), dar nu mai mult de 60% (pentru creditele in euro) sau 70% (pentru creditele în lei) din valoarea garanției aduse ca ipotecă. Dacă în cazul creditului imobiliar banii au o destinație clară, predefinită, în ceea ce privește creditul de nevoi personale, acesta poate fi utilizat cum îți dorești, fără a menționa destinația, inclusiv pentru a refinanța alte credite aflate la alte bănci.

Ce avantaje aduce fiecare tip de creditare?

Avantajele creditului ipotecar Patria Acasă se referă în special la:

      –   avans începând de la 20% din valoarea imobilului achiziționat;

      –   acces la o sumă generoasă (între 5.000 euro și 250.000 de euro);

      –   0% comision lunar pentru administrarea creditului ipotecar;

      –   cont curent oferit gratuit;

      –   fără cheltuieli pentru servicii adiționale (de exemplu cu asigurarea de viață);

      –   nu implică niciun comision pentru rambursare anticipată și pentru înregistrarea garanțiilor în AEGRM.

În ceea ce privește creditul de nevoi personale cu ipotecă, acesta implică avantaje diferite:

      –   flexibilitate în utilizarea sumei obținute;

      –   0.5 p.p. reducere la dobândă dacă optezi pentru virarea salariului la Patria Bank;

      –   cont curent gratuit;

      –   fără cheltuieli pentru servicii adiționale (de ex: cu asigurarea de viață);

      –   fără comision de rambursare anticipată credit;

      –   fără comision pentru înregistrarea garanțiilor în AEGRM.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru obținerea unui credit?

Atât pentru obținerea unui credit imobiliar cât și a unui credit de nevoi personale este obligatoriu să îdeplinești următoarele condiții:

      –   vârsta minimă de 21 ani și maximă de 65 de ani pentru bărbați / 63 de ani pentru femei dacă nu ai asigurare de viață sau un codebitor care să se încadreze în limitele de vârstă impuse;

      –   venitul minim declarat de 1.200 lei (obținut din: salarii pensii, profesii liberale, cesiunea drepturilor de auto, contracte de management, de navigator). Suplimentar se acceptă și venituri din chirii, dividende sau venituri obținute în străinătate.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă