Ce dobanzi mai au bancile la depozitele in lei

de Rl online , 19 martie 2010
lei 1202

Cele mai mari randamente se obtin pentru depozitele cu scadente de 1 luna, insa nici acestea nu trec de 9,5%. La euro, scadentele mai lungi aduc dobanzi mai mari, dar nu mai mari de 4%, informeaza analistii de la conso.ro.

Dupa ce BNR a redus de trei ori in acest an dobanda de referinta, bancile au inceput si ele o cursa contracronometru de scadere a dobanzilor la depozitele in lei.

Numai de la inceputul lui martie, peste 10 banci au operat reduceri de dobanzi pentru depozitele in lei de pana la 1,5 puncte procentuale pentru aproape toate scadentele.

Britanicii de la RBS au decis sa reduca dobanzile la depozite cu pana la 1,5 %, majoritatea dobanzilor coborand sub 8%. Bancpost ofera o dobanda maxima 8,75%, iar UniCredit Tiriac Bank a redus dobanzile la depozite pana la valori cuprinse intre 5,5% si 7,75%. RIB si Bank Leumi au coborat si ele dobanzile sub pragul de 8%.

Cele mai bune dobanzi sunt pentru depozitele la o luna

Ca mai buna dobanda de pe piata o gasim in prezent la Volksbank care ofera 9,5% pentru depozitele pe o luna, in timp ce GarantiBank plateste o dobanda de 9%. ING, Piraeus Bank si MKB Romexterra Bank au o dobanda de 8,5% la aceata scadenta.

Scadentele atipice continua sa aduca si ele castiguri superioare, desi in scadere. De exemplu, depozitul pe 15 saptamani de la Alpha Bank este remunerat cu dobanda maxima 9,5%, iar depozitele pe 4 luni de la Banca Romaneasca si ATE Bank au bonificatii de 9,25% si respectiv 9%.Top depozite - 4.000 lei pe 1 luna
1. Volksbank 9,5%
2. GarantiBank 9%
3. ING Bank 8,5%
4. Piraeus Bank 8,5%
5. MKB Romexterra Bank 8,5%
Sursa conso.ro

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design