10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăWarren Buffett: Este greu de spus dacă zona euro va supravieţui

Warren Buffett: Este greu de spus dacă zona euro va supravieţui

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume este sceptic cu privire la supravieţuirea zonei euro.Warren Bufett crede că Europa se confruntă cu probleme uriaşe, pe care le poate rezolva doar în timp. Acesta declară că greşeala cea mare pe care a făcut-o Europa este uniunea monetară, care a fost lansată înainte ca anumite politici fiscale să fie puse la punct, scrie B1.ro.

Miliardarul este de părere că ţările din zona euro îşi pot corela eforturile sau se pot îndepărta şi mai mult unele de altele, acestea fiind singurele direcţii posibile pentru a depăşi dificultăţile cu care se confruntă.

„Europa nu are cum să dispară, ca piaţă, şi va fi în continuare, un jucător important, dar despre zona euro este greu de spus dacă va supravieţui sau nu”, adaugă Buffet, citat de CNN.

Investitorul este de părere că Statele Unite vor reuşi să depăşească problemele economice, chiar dacă va fi influenţată de criza euro.

„Probleme economice au existat întotdeauna, iar de unele dintre ele nu suntem conştienţi. Pe 10 septembrie 2011 nu ştiam ce avea să urmeze. Mereu există riscuri în acest domeniu, dar America a reuşit să le depăşească”, a adăugat investitorul .

„America şi China vor fi factorii hotărâtori în economia mondială a secolului următor. Cele două ţări vor avea de depăşit anumite tensiuni, dar asta nu e nicio noutate. Vrem ca toată lumea să prospere, nu numai Statele Unite, lucru care început să se întâmple în ultimii 20-30 de ani. În următoarea jumătate de secol, oamenii vor trăi şi mai bine”, mai spune Warren Buffett.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă