16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTeodorovici: România va trebui să plătească CE peste un miliard de euro...

Teodorovici: România va trebui să plătească CE peste un miliard de euro pentru deficienţe în sistem

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că “România va trebui să plătească CE, pentru deficienţe în sistem, peste un miliard de euro”, informează Mediafax.

“România va trebui să plătească Comisiei Europene, pentru deficienţe în sistem din 2009-2011, peste un miliard de euro. E o sumă fabuloasă, o sumă care ar fi putut merge, desigur, la proiectele de care vorbim cu toţii, sumă pe care o plătim cu toţii pentru că am avut un sistem deficitar, pentru că am avut persoane în acest sistem fără pregătirea necesară şi fără determinarea necesară de a face lucrurile să fie aşa cum trebuie”, a declarat Eugen Teodorovici.

Potrivit acestuia, suma reprezintă 5% din alocarea financiară actuală, fiind “o sumă imensă”, preluată de către bugetul de stat.

“Nu puteam lăsa primarii să plătească pentru chestiuni făcute sau datorate sistemului de stat. Faptul că acei primari au dat drumul la o licitaţie pentru care au avut aprobare de la Agenţia Naţională de Achiziţii sau de la o structură de management a statului, nu puteam să îi imputăm acestei primării un astfel de cost”, a declarat Teodorovici.

Potrivit Ministrului Fondurilor Europene, preluarea acestei datorii de către bugetul de stat “creează mari dificultăţi, pentru că suma asta este automat pe deficit”.

“În relaţia noastră cu FMI-ul, această sumă, automat, se regăseşte pe partea de deficit”, a conchis Teodorovici.

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă