Surse: Tranzacţiile valutare ale mai multor bănci străine, suspendate de Banca Populară a Chinei

de Roxana Petre , 30 decembrie 2015 - stire actualizata la ora 14:02, 30 decembrie 2015
Foto: Wikipedia

Banca Populară Chineză suspendă, pentru trei luni, tranzacțiile valutare efectuate de cel puțin trei bănci străine, până la sfârșitul lunii martie, informează Reuters, citat de Mediafax.

Potrivit unor surse, motivul ar fi amploarea operațiunilor valutare transfrontaliere efectuate de acestea. Astfel, între serviciile suspendate se află lichidarea pozițiilor spot pentru clienți și alte servicii legate de operațiunile transfrontaliere, onshore și offshore. 

Mai mult, sursele au declarat că reprezentanţii băncii centrale nu a motivat decizia, în notificările trimise băncilor străine. Potrivit unui director de bancă străină, acesta este unul dintre "miijloacele expeditive folosite de banca centrală pentru stabilizarea cursului yuanului".

China a luat o serie de măsuri pentru a menține stabilitatea yuanului, de când a devalorizat moneda, în luna august. Reprezentanții băncii centrale nu au fost disponibili pentru comentarii.

În urmă cu trei luni, banca centrală a ordonat băncilor să urmărească cu atenție tranzacțiile valutare ale clienților, pentru a preveni operațiunile valutare transfrontaliere ilegale, care profită de cursul valutar diferit al yuanului, pe piețele onshore și offshore.

Diferența de curs a crescut de la devalorizarea din august, ceea ce face tot mai dificil ca banca centrală să țină sub control cursul și să prevină ieșirile de capital alimentate de încetinirea economiei.

Presiunile asupra yuanului au crescut de la sfârșitul lunii noiembrie, pe fondul speculațiilor că Beijingul va permite deprecierea în continuare a monedei, după ce FMI a anunțat includerea monedei în coșul de rezerve valutare al instituției.

Pe piața onshore, yuanul a scăzut la Shanghai cu 1,44% de la sfârșitul lunii noiembrie și a atins în mod repetat minime ale ultimilor patru ani și jumătate. Pe piața offshore, yuanul tranzacționat la Honk Kong atins miercuri cel mai redus nivel după septembrie 2011.

Loading...

Comentarii

 • Dinu

  30 decembrie 2015 20:11

  -Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.-NU este necesara niciun fel de experienta!-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.-Oferim sanse reale de avansare in cariera!-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.-Se lucreaza part-time in timpul liber sau full-time, la alegere.-Programul de lucru este flexibil.-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.-Sunt suficiente studiile medii.-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email gorun.constantingmail.com

  raspunde comentariului
 • Alear

  30 decembrie 2015 13:58

  Ce-ai spune dacă ai primi imediat si GRATUIT un exceptional curs care te invata simplu sa castigi bani de acasa? Aceasta este oferta numarul unu un sistem de lectii online si GRATUITE, cu explicatii foarte clare despre cum poti sa castigi bani de acasa! Cere si tu cursul la adresa de emailaurelia.brebeanugmail.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design