20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSistemul achizitiilor publice din Germania, prezentat la Mangalia

Sistemul achizitiilor publice din Germania, prezentat la Mangalia

Principiile care guverneaza domeniul achizitiilor publice si procedurile de achizitie si atribuirea contractului de achizitie publica vor fi discutate in perioada 5-7 iunie 2005 la Centrul Roman de Afaceri “Marea Neagra” – President din Mangalia, in cadrul unui seminar organizat de Fundatia Hanns Seidel in colaborare cu Ministerul Finantelor Publice.
In calitatea sa de autoritate metodologica in materia achizitiilor publice, Ministerul Finantelor va avea un rol sporit in ceea ce priveste asigurarea unei interpretari unitare a legislatiei in materie. Ca exemplu concludent in acest sens, vor fi analiza sistemul de achizitii publice din Germania, legislatia care sta la baza sa, felul in care sunt organizate licitatiile si modul de respectare a principiilor transparentei si al tratamentului egal aplicat ofertantilor.
Toate acestea vor fi comparate cu legislatia romaneasca in materie, iar participantii sunt asteptati sa vina cu propuneri pentru eliminarea ori modificarea articolelor care conduc la incalcarea principiilor transparentei, tratamentului egal sau pot incuraja coruptia.
De asemenea, tot aici se vor putea afla care sunt cele mai eficiente cai de atac si punere in executare a hotararilor judecatoresti privind achizitiile publice.
La seminar vor participa functionari ai Ministerului Finatelor Publice, Ministerului Mediului, Ministerului Sanatatii si ai Ministerului Muncii si ai Solidaritatii Sociale si Familiei, cat si reprezentanti din Germania ai Fundatiei Hanns Seidel.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă