Senatorul PSD Șerban Nicolae susține că România e ținta unui jaf al gulerelor albe

de Mihai Diac , 11 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 21:31, 11 noiembrie 2017
Șerban Nicolae

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat vineri, la Oradea, că România este "victima unui jaf al gulerelor albe", "care nu ține de legislația românească sau de acțiunea guvernamentală", informează Agerpres.

"Mă surprinde faptul că nimeni nu se indignează pentru faptul că băncile din România, companii multinaționale, raportează pierderi sau profit zero de ani de zile, se extind ca activitate, au niște sedii foarte luxoase, un parc auto absolut spectaculos, fac team-buildinguri în stațiuni dintre cele mai căutate din România, dar merg în continuare pe profit zero sau pe pierdere. Și nimeni nu caută o explicație rațională. Nimeni nu protestează pentru faptul că aceste companii acționează pe piața românească de ani de zile și, cu toate astea, beneficiile așteptate de la investitorii străini nu apar. Poate lucrurile vor începe să se schimbe. Sau poate cei care protestează vor înțelege că, de fapt, România este victima unui jaf al gulerelor albe, dar foarte albe, și care nu ține de legislația românească sau de acțiunea guvernamentală", a declarat, în conferință de presă, senatorul PSD.

Datele oficiale consemnează aproximativ 20 de bănci care nu mai există în realitate, a menționat Șerban Nicolae.

"Nu spun că nu plătesc contribuțiile angajaților, eu spun că raportează profit zero sau pierderi de ani de zile, de peste cinci ani, foarte multe dintre ele. Și acest lucru este nefiresc. Motiv pentru care încercăm să luăm măsuri în așa fel încât să nu se mai procedeze la așa-numitele optimizări fiscale care semnalizează profitul realizat în România. De altfel, atunci când Guvernul României a anunțat măsuri în această privință, foarte mulți au reacționat că se descurajează mediul de afaceri, că se dă o lovitură economiei de piață, că se afectează libera concurență ș.a.m.d. Ulterior, cinci miniștri de finanțe din Europa — Germania, Franța, Italia, Spania, Olanda — au anunțat necesitatea de a avea exact aceleași abordări în sensul în care impozitarea să se facă la locul de realizare a veniturilor", a afirmat senatorul PSD.

În altă ordine de idei, conform lui Nicolae, "oamenii bine informați și de bună credință" nu ar avea motive să mai protesteze, dar probabil, nu s-a explicat suficient de clar faptul că măsurile de natură fiscală recent adoptate sunt generate de marile întârzieri și pierderi la bugetul de stat datorate procedurilor greoaie de colectare.

'Nu am spus nicio secundă că plata defalcată a TVA sau transferul evidenței contribuțiilor de la angajator la angajat ar fi măsuri de stimulare a mediului de afaceri. Sunt măsuri de disciplinare fiscală, care să asigure că la bugetul de stat, pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru alte elemente de infrastructură de utilitate publică, sunt resursele necesare. Suntem pe ultimul loc în colectarea TVA-ului și în această privință nu s-a mai făcut nimic foarte clar în ceea ce privește procedurile, mai ales de colectare, de foarte multă vreme. Avem peste un miliard și jumătate de euro pierdere în fiecare an TVA declarat și neîncasat. Deci nu evazional, ci declarat, evidențiat în documente, și neîncasat de statul român de la firme aflate în insolvență. În ultimii trei ani s-a ajuns la 22 de miliarde de lei, sume care apar și nu se încasează. Sunt sume foarte mari din care, imaginați-vă câte s-ar putea face,' a spus senatorul PSD.

Șerban Nicolae s-a oprit vineri, la Oradea, să se întâlnească cu colegii săi din filiala bihoreană, aflându-se pe drum către Gyula, Ungaria, unde a vizitat comunitățile de români.

Comentarii

 • Theodor Iliescu

  17 noiembrie 2017 17:51

  CORECT ! Ne uitam la gulerul individului sii ghicim imediat cine sunt pungasii cu gulere albe care jefuiesc Romania ! Pai sunteti voi "ma soferache" - voi de la "Shparlament" ala al rusinii nationale, din "gubernul II draq-nea" si din haita politica PSD-ALDE, UDMR si asa mai departe. Cand vom scapa de tine si cei ca tine vse vamtermina si cu MARELE JAF ! Clar mutra de porc gras ?

  raspunde comentariului
 • decebalus

  13 noiembrie 2017 19:57

  e furata de penalii din statul paralel!

  raspunde comentariului
 • Tepus

  13 noiembrie 2017 14:11

  ACUM DNA IL VREA !! IL INVITA PE DRAGNEA !! SA DECLARE CE-A FURAT !! SI SA REDEA TOT LA STAT. !! SA PLATEASCA, AM MAI ZIS, !! MACAR HOTELUL TURRIS. !! SAU SA DEA AVEREA TOATA, CA E DE LA STAT FURATA.

  raspunde comentariului
 • EMIGRANTUL

  12 noiembrie 2017 19:27

  Nerespectarea principiilor independentei, competentei si moralitatii precum si neprevenirea conflictelor de interese sau a unor incompatibilitati cu ocazia ocuparii unor functii in stat de catre demnitari sau functionari a condus la situatia in care la nivelul national al structurilor centrale si teritoriale ale administratiei se regasesc doar clanuri MAFIOTE ce au la baza grade de rudenie, relatii de prietenie si interese nelegitime ce au ca scop devorarea economiei nationale si fraudarea fondurilor bugetare. Fosta nomenclatura comunisto - securista in majoritatea ei si cea formata in postcomunism falsi revolutionari si politicieni impostori sau ticalosi, intr-un mariaj deplin, au reusit sa-si transforme puterea politica in capital financiar si active economice, si sa detina astfel controlul sau influienta asupra oricarui tip de decizie publica cu riscul pierderii SUVERANITATII si FALIMENTARII Romaniei deoarece saracia populimii romane sub toate aspectele este in crestere alarmanta .Intr-o democratie reala, UN POLITICIAN DE ELITA model necesar unei societati moderne bazate pe cunoastere, trebuie sa fie un intelept, sa priveasca particularul prin prisma generalului si intr-un acelasi elan de gindire sa cuprinda deopotriva abstractul si concretul. Trebuie sa vada prezentul in lumina trecutului, pentru scopuri situate in viitor. Nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti nu trebuie sa-i scape cu totul din vedere. El trebuie sa fie dezinteresat si in acelasi timp sa vizeze un scop sa fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pamint ca un om de stiinta.Indivizi cu discernamintul afectat, incompetentii si cei cu instincte de rechin nu au ce cauta in politica sau viata publica. Un popor nu se poate dezvolta fara a avea repere sau propriile modele de oameni valorosi a caror exemplu sa le fie urmat sau care sa constituie seva de unde sa se hraneasca spiritual. Lipsa unor asemenea valori sau principii inseamna dezradacinare si apoi pieirea neamului respectiv. Din acest punct de vedere politica romaneasca postcomunista are o manifestare nefasta

  raspunde comentariului
 • Cokosilla

  12 noiembrie 2017 15:18

  Luati-i de gulere si....afaaaraaa cu ei !

  raspunde comentariului
 • viceversa

  12 noiembrie 2017 12:31

  Manelistul SN, canta maneaua cu "dusmanii mei, dusmanii mei" si nu-si vede mizeria din propria tartacuta. E usor de justificat orice neajuns prin explicatii ca vecinii sunt rai. In primul rand, de ce legile facute de desteptii de parlamentari suntca niste svaitere in care strainii, avocatii altoras taie brazde largi? Se zice ca ne fura tara,dar au cumparat pe nimic tocmai ca nu eram in stare sa scoatem bani de unde se putea scoate, pentru ca paznicii prostiei natioinale nu lasa pe cei capabili din neam sa se dezvolte, sa puna mana ei primii. Prostia neamului ajunsa la conducere e explicatia,scarta dse valori ionversata in care ne conduc prostii, ca unii SN cu cura mare si teasta larga.

  raspunde comentariului
 • Nae

  12 noiembrie 2017 12:31

  Tu acum sti, in Romania coruptia e in floare.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  12 noiembrie 2017 12:00

  Nu tovarase Serban Nicolae, Romania este tinta clara a jafului continuat cu turbare de catre banditi ai PSD, in frunte cu Dragnea. si sprijiniti de tradatori si hoti ai PNL, in frunte cu Tariceanu.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  12 noiembrie 2017 11:52

  INTREBARI PT. DNA, PARCHETUL GENERAL SI SRI. Se impun urmatoarele intrebari 1. De ce nu a fost arestat pana in prezent infractorul Dragnea, pt. ca a furat Hotelul Turris, in 2009, cu ajutorul sotiei sale Bombonica si srijinit probabil de consilierul sau juridic si director executiv, Carmen Dan ? Si de ce statul nu a recuperat respectivul hotel ? 2. De ce nu a fost deblocat dosarul 6311-2-2012, tinut cu NUP de Nitu la Parchetul General pentru ca Dragnea sa nu plateasca impunerea de catre ANAF a 31 milioane de dolari, evaziune fiscala pt. neplata impozitelor si taxelor la Hotelul Turris ? De ce este impiedicat ICCJ si acum sa judece respectivul dosar ? 3. De ce autoritatile au permis sotilor Dragnea sa fure Hotelul Turris si apoi sa-l vanda ? 4. De ce au fost musamalizate, pana in prezent, paguba de 110 milioane de lei- valoarea reala a hotelului, in 2009, cand a fost furat, si 31 milioane de lei- valoarea evaziunii, impusa de ANAF pt. neplata de impozite si taxe de catre Bombonica la hotelul Turris ? Intreaga tara stie, din presa si de pe net, ca LIVIU DRAGNEA, abuzand de functia de presedinte al C.J.Teleorman , a furat HOTELUL TURRIS din Turnu Magurele, in 2009, folosindu-se de fosta sa sotie. Bombonica a platit o suma modica de 114 mii de lei, cand hotelul valora in realitate 110 milioane de lei, adica de o mie de ori mai mult. In 2011 a existat probabil un razboi intre FINANTE si Consiliul Judetean, la Alexandria, unde Carmen Dan a fost consilier juridic si director executiv, in cadrul CJT, a lui Dragnea, din 2002 pana in 2012. Si, ca sa-i scape de puscarie pe sotii Dragnea, care furasera un hotel de 8 etaje, s-a inscenat un aranjament de retrocedare ilegala ca hotelul nu a fost cumparat cu 114 mii de lei de Bombonica, ci i-a fost retrocedat. Cred ca Dragnea a beneficiat de sprijinul angajatei sale, Carmen Dan, la toate marile ilegalitati savarsite de presedintele CJT in perioada 2002-2012, ca nu degeaba si-a adus-o Dragnea de la Videle la Alexandria. Astfel, Finantele a lasat-o pe Bombonica sa ramana proprietara pe Hotelul Turris. Dar a impus-o sa plateasca statului 31 milioane de lei, in 2011, ca evaziune fiscala, fiinca Bombonica nu platise impozitele si taxele cuvenite pana in 2011 pentru hotel. Dragnea a vandut apoi Hotelul Turris, pe bani grei, unei doamne care administra chiar respectivul hotel. Sotii Dragnea au ramas cu milioanele incasate pe hotel, si nici impunerea de 31 milioane de dolari, echivelenta cu 7,5 milioane de euro, nu au mai platit-o, din cauza ca dosarul penal 6311-2-2012, care ajunsese la ICCJ, a fost blocat de Nitu cu NUP la Parchetul General, unde e blocat si in prezent.

  raspunde comentariului
 • nick

  12 noiembrie 2017 10:08

  Proiect de tara tip psd ROCLEPTOMITOMANIA.

  raspunde comentariului
 • n

  12 noiembrie 2017 9:52

  Psd-ul este strins legat de oua de gulerele foarte ,,albe,, de la Moscova

  raspunde comentariului
 • vasile

  12 noiembrie 2017 7:08

  Adevărat, doar că gulerele albe sunteți voi...

  raspunde comentariului
 • bebica

  12 noiembrie 2017 3:27

  Animalul asta cu guler bleau , face mai mult rau Romaniei decit gulerele ??? albe . Si mai sint si alte animale care nenorocesc Romania Tariceanu , jegul chel codrin , tudose , tudorica , olputza , dan si multe alte neica nimeni ca astia din psd -ciuma rosie .

  raspunde comentariului
 • un roman

  12 noiembrie 2017 2:11

  HOTII,MAFIOTII,FURA,MANIPULEAZA SI VOTUL, POPORULUI,PROCURORUL GENERAL,JUSTITIA MAFIOTA SUNT VINOVATII,INFRACTORII, UNELTELE CARACATITEI DE STAT,LA FEL SI CONCLAVUL MARILOR DONI,GREIERASI CSAT-ul

  raspunde comentariului
 • un roman

  12 noiembrie 2017 2:05

  GULERELE ALBE,TENTACULELE CARACATITEI DE STAT POSTDECEMBRISTE

  raspunde comentariului
 • un roman

  12 noiembrie 2017 2:03

  JAFUL AVUTIEI NATIONALE - CINE SUNT VINOVATII? Nasul cu Radu Moraru 13 jun. 2016

  raspunde comentariului
 • un roman

  12 noiembrie 2017 2:01

  LEGE nr.14 din 9 ianuarie 2003Legea partidelor politiceTextul actului publicat în M.Of. nr. 2517 ian. 2003 PARTIDELE POLITICE,CARACATITA DE STAT SI DIZOLVAREA LOR

  Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

  Dezvoltat de Bluebay Design