21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăProfesorul Marian Preda: Premierul Tudose ar putea candida la Premiul Nobel pentru...

Profesorul Marian Preda: Premierul Tudose ar putea candida la Premiul Nobel pentru prostie în economie

Profesorul Marian Preda, președintele Senatului de la Universitatea din București, susține că premierul Mihai Tudose ar putea fi propus pentru a obține "premiul Nobel pentru (prostie maximă în) economie".

Profesorul Marian Preda a făcut acest comentariu pe Facebook.

"Premierul României, Mihai Tudose trebuie propus de PSD și de Dragnea pentru premiul Nobel pentru (prostie maximă în) economie. Tudose a descoperit o nouă teorie a fondurilor de pensii:

1) Deși Pilonul I (de stat) are deficit de peste 3 miliarde de euro/an, el este rentabil și recomandat populației.
2) Deși Pilonul I (de stat) nu are niciun ban acumulat pentru pensiile celor care contribuie acum in timp ce Pilonul II pastreaza in fonduri personale cotributiile fiecăruia, Pilonul II trebuie desființat și banii varsați în gaura Pilonului I.
3) Pensiile speciale, susținute și re-introduse de PSD au ”randament” maxim: la contribuții ”zero”, beneficiarii primesc pensii uriașe. 
În următorul program de guvernare cred că Dragnea va propune ca pensiile speciale să fie generalizate de PSD și acordate tuturor românilor, de la copii la vârstnici, ca să nu mai muncească nimeni.

Este tragic! România este condusă de un premier care sau nu înțelege nimic sau inventează și minte cu nerușinare", susține profesorul Marian Preda.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă