6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPreturile proprietatilor din Romania ar putea creste substantial

Preturile proprietatilor din Romania ar putea creste substantial

Preturile proprietatilor din Romania ar putea creste substantial, ca urmare a relaxarii creditelor ipotecare si a ofertei reduse, se estimeaza intr-un studiu al Property Secrets, citat de tmctv.ro si preluat de Rompres.

Ca urmare a relaxarii creditarii ipotecare, vor fi mai multi bani pe piata in conditiile unei oferte reduse de proprietati, rezultatul fiind o majorare a preturilor, estimeaza expertii de la Property Secrets.

Piata creditelor ipotecare va inregistra o crestere rapida, a declarat de la Investment Broker – Property Secrets, Simon Blakebrough. Tot mai multi membri ai clasei de mijloc vor putea avea acces la credite ipotecare. Acest lucru se intampla in conditiile unei oferte inca limitate.

De exemplu, Bucurestiul, care are o populatie, declarata oficial, de 2,8 milioane de persoane, dar in realitate cifra este de peste patru milioane. Aici doar 3.000 de noi locuinte au fost construite, anul trecut. In plus, in lunile din urma, interesul cumparatorilor a crescut, drept urmare pretul se va majora.

"In multe privinte, piata romaneasca de profil va fi asemeni celei din Polonia din urma cu ceva ani", a declarat Blakebrough. In Polonia, liberalizarea pietei creditelor ipotecare a dus la reducerea ratei dobanzii, ca urmare a competitiei si acelasi tipar il prevedem pentru Romania, a adaugat analistul citat.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă