19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMihai Tudose: Nu ne atingem de Pilonul II de pensii, banii rămân...

Mihai Tudose: Nu ne atingem de Pilonul II de pensii, banii rămân acolo

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că Guvernul ”nu se atinge” de Pilonul II de pensii și că banii acumulați în acest Pilon ”rămân acolo”, informează Mediafax.

Șeful Guvernului a adus aceste precizări ca reacţie la criticile aduse de partidele de opoziţie.

”Pilonul II – am declarat cu toţii că nu ne atingem de el. Banii rămân acolo”, a declarat, luni, Mihai Tudose, în cadrul ”Orei premierului”, în Parlament.


Guvernul Tudose pregătește o Ordonanță de Urgență prin care să se reducă procentul de contribuție la Pilonul II de pensii, combinată cu o creștere a contribuției la Pilonul I, cel administrat de stat.

Discuțiile pe acest subiect intervin după informațiile contradictorii legate de posibila desființare a Pilonului II.

În luna iunie 2017, după ce a fost audiat în Parlament pentru a fi validat ca ministru de Finanțe, Ionuţ Mişa a afirmat că Pilonul II de pensii se va desfiinţa, după care a revenit şi a retractat declaraţia, spunând că a fost înţeleasă greşit.

„Pilonul II de pensii se va desfiinţa, iar banii se vor întoarce la cei care au cotizat, aceştia având posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III de pensii. Vor opta între stat şi privat”, a declarat iniţial Ionuţ Mişa. Api a revenit şi a precizat: „Nu am declarat că voi sustine desfinţtarea Pilonului II de pensii. Nici nu am in intenţie să fac acest lucru. Nu există în Programul de guvernare această măsură. Am răspuns unei întrebări, care probabil a fost interpretată greşit, în legătură cu posibilitatea naţionalizării Pilonului II de pensii”, spunea ministrul Mișa.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă