13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăLeasingul de automobile second-hand va lua amploare in urmatorii ani

Leasingul de automobile second-hand va lua amploare in urmatorii ani

Piata auto second-hand va reprezenta motorul finantarilor in sistem leasing in urmatorii ani, factorul principal fiind tendinta de reinnoire a parcului auto la termen mai scurt, apreciaza reprezentantii firmelor de leasing. “Achizitionarea in leasing a autovehiculelor noi va cunoaste o crestere semnificativa, insa nu la fel de rapida ca pana acum, pentru ca piata auto second-hand devine tot mai puternica”, a declarat agentiei directorul companiei Capital Leasing, Viorel Nica.
Majoritatea jucatorilor de pe piata leasingului sunt de parere ca importurile de autoturisme second-hand vor creste in 2007, o data cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, si anticipeaza o cerere mai mare de finantare in sistem leasing. Previziunea porneste de la situatiile consemnate in Polonia si Ungaria, tari care au cunoscut un avant al pietei auto second-hand dupa aderare.
Directorul general al companiei Midocar Leasing, Silviu Preoteasa, afirma ca intr-o piata dezvoltata vanzarea de autoturisme rulate reprezinta in jur de 80% din numarul autovehiculelor noi comercializate. Tendinta de crestere in acest domeniu este vizibila si in Romania. “Vanzarile in leasing pentru second-hand au luat amploare deja si estimam ca in urmatorii ani se va inregistra o majorare anuala de circa 30%”, apreciaza Octav Dumitrescu, director de marketing al VB Leasing.
Vehiculele second-hand sunt, de obicei, comercializate la o valoare mai mare decat in tarile Uniunii Europene si acest lucru asigura un avantaj noilor veniti, a afirmat directorul de vanzari al societatii Motoractive, Florentina Tudor.
Cumpararea masinilor rulate este stimulata si de ofertele de creditare care propun achizitionarea unui autoturism nou in schimbul unei masini second-hand.
Reprezentantii firmelor de leasing considera ca finantarea importurilor de masini rulate este temperata totusi de cativa factori, precum dificultatea sau chiar imposibilitatea verificarii provenientei masinilor, dificultatea de a le revalorifica si a monitoriza efectuarea reviziilor periodice.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă