10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăHoteluri de trei stele in statiunea Covasna

Hoteluri de trei stele in statiunea Covasna

SIF Transilvania intentioneaza sa investeasca in urmatorii doi ani suma de 15 milioane de euro in hotelurile si bazele de tratament aflate in portofoliul sau din statiunea Covasna.

Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania, a declarat ca, in urma analizei rentabilitatii portofoliului de la Covasna, s-a luat decizia de reabilitare a activelor de aici, pentru a genera profituri. Fercala apreciaza ca situatia activelor din statiune este dezastruoasa, baza materiala este foarte uzata, iar din acest motiv si serviciile sunt incomplete. “Dupa opinia mea, nu este momentul favorabil pentru valorificarea acestor active, fiindca in viitor turismul va deveni si in aceasta zona unul dintre cele mai profitabile domenii economice”, a adaugat Fercala.
El a declarat ca, potrivit primelor evaluari, pentru a aduce la un standard bun hotelurile Cerbul, Caprioara, Covasna si bazele de tratament din portofoliul sau este nevoie de o investitie de minimum 15 milioane euro. SIF Transilvania este actionarul majoritar al celor trei hoteluri.
Potrivit sursei citate, pentru finalizarea investitiei intervalul de timp este de 15-16 luni, iar SIF Transilvania ar vrea sa inceapa investitia inca din luna octombrie, dar asteapta ca si autoritatile locale sa demareze investitiile necesare in infrastructura, in canalizare, in refacerea cailor de transport, a parcarilor etc. Mihai Fercala a declarat ca, in cursul lunii octombrie, vor mai fi purtate o serie de discutii cu autoritatile locale, pentru a se stabili concret etapele investitiei. El a afirmat ca, pe langa faptul ca cele trei unitati vor fi transformate in hoteluri de trei stele, se intentioneaza si modernizarea completa a bazelor de tratament.
“Intr-un interval de maximum doi ani, vom investi cele 15 milioane euro si speram ca in sase-sapte ani sa recuperam investitia, fiindca circulatia turistica in Romania va creste o data cu aderarea tarii la UE”, a afirmat presedintele SIF Transilvania.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă