Guvernul Tudose dă înapoi. Premierul anunță la Bruxelles că România nu va aplica impozitul pe cifra de afaceri

de Mihai Diac , 11 iulie 2017 - stire actualizata la ora 00:04, 12 iulie 2017
Foto: Arhivă

Premierul Mihai Tudose a anunțat, marți, la Bruxelles, că România nu va aplica impozitul pe cifra de afaceri.

Șeful Guvernului a făcut această precizare în fața ziariștilor români. Subiectul unui eventual impozit pe cifra de afaceri a fost  abordat și în discuţiile lui Mihai Tudose cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele CE.

”Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de 3%”, a declarat premierul Mihai Tudose, după întâlnirile pe care le-a avut la Bruxelles cu liderii europeni.

El a mai spus că luni a vorbit despre impozitul pe cifra de afaceri cu ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa.

Decizia anunțată marți de premier reprezintă o schimbare de atitudine a Cabinetului Tudose și a PSD, care anunțase, imediat după instalarea Guvernului Tudose, că asupra firmelor nu se va mai aplica impozit pe profit, ci impozit pe cifra de afaceri.

Conform ultimelor modificări din programul de guvernare, companiile urmau să plătească impozit pe cifra de afaceri, în trepte, cel mai probabil de 1%, 2% şi 3%, în loc de impozitul pe profit de 16%, iar populaţia ar achita statului impozit pe venitul global în loc de impozitul de 16 la sută.

Pe de altă parte, premierul Mihai Tudose a declarat marți, la Bruxelles, că "în niciun caz nu va fi vorba de naționalizare pe Pilonul II de pensii. Nici nu ai cum".

Premierul a făcut această precizare ca răspuns la întrebările jurnaliștilor români. Pe de altă parte, întrebat dacă va fi totuși o modificare la acest element financiar, premierul nu a răspuns.

Mihai Tudose a susținut că ideea de a verifica modul de colectare a contribuțiilor la fondul de pensii îi aparține ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, nu lui:  "Eu nu am cerut, a cerut doamna ministru Vasilescu".

Loading...

Comentarii

 • Angin san

  12 iulie 2017 15:59

  Da sa si ia semnalu martial strategic sau sa-l denatureze vz cazu Iovan dar sa si batjocure firme ca brutaria lui Mitica.Ca asa-i in Uie.Imperialii cu imperialii,slugile cu slugile.Mai bine ramai cu miliarde decat sa contribui cu 18 procent la tara .Tot inainte tavaresi la asa capitalism de cumetrie.

  raspunde comentariului
 • Angin san

  12 iulie 2017 15:52

  Doamne fere cum sa plateasca orangi sau voda Fon sucu la scut pe calicula nu sa-l foloseasca oculta in Caraibe via pana mea.

  raspunde comentariului
 • adi

  12 iulie 2017 12:24

  Impozitul pe cifra de afaceri exista deja pentru microintreprinderi din feb 2017. Ele fiind firme romanesti, vocea lor nu conteaza la guvern sau Bruxelles. Cand firmele mari isi striga drepturile, guvernul se conformeaza. Cine apara firmele romanesti mici emergente?

  raspunde comentariului
 • ??????

  12 iulie 2017 3:48

  Considerați că primul ministru ar trebui să solicite votul parlamentului în cazurile în care dorește să facă modificări la programul de guvernare votat la învestirea guvernului ?

  raspunde comentariului
 • Somesan Aurica

  11 iulie 2017 23:32

  Faci bani acasa, verificat, avem dovada video! Iti vom arata dovada video cu oameni reali care deja au castigat bani folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email moldovanemilia495yahoo.com

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  11 iulie 2017 22:46

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • De-escacalation

  11 iulie 2017 21:53

  Deocamdată. Pizderii imediat ard iar multi-coloratele naționale dacă mai scot din dulap steagul kurcubeului și își trimit salariații democrăcănați în piață să scandeze Kurrupția Ecce Obligatorie.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design