VIDEO. Grindeanu susține că România are un excedent bugetar de peste 1,64 miliarde lei în primele trei luni ale anului

de Mihai Diac , 20 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 18:06, 20 aprilie 2017
Foto: Arhivă

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că, în primele trei luni ale acestui an, s-a înregistrat un excedent bugetar de peste 1,64 miliarde lei, adică 0,2 la sută din PIB.

"Azi e o zi proastă pentru toți acei apostoli ai austerității. Am primit cele mai recente date de la Ministerul Finanțelor și nu numai. În primele trei luni ale anului avem excedent bugetar. Concret, ultimele estimări ale execuției bugetare aferente primului trimestru arată că vom înregistra un excedent de peste 1,64 de miliarde de lei, adică 0,2% din PIB. Veniturile totale la bugetul general consolidat vor fi cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decât în trimestrul I al anului 2016, ceea ce înseamnă o creștere de 7,2%. Asta ca să mai eliminăm din istoriile spuse de către unii domni și doamne", a declarat premierul Grindeanu.

Potrivit acestuia, colectarea taxei pe valoarea adăugată a crescut în februarie cu 2,5%, față de februarie 2016, și cu 8,9% în martie 2017, comparativ cu luna martie a anului trecut.

"S-au creat 62.000 de noi locuri de muncă în România în primele luni ale anului, România ajungând astăzi la o rată a șomajului sau la un record minim istoric în ultimii 27 de ani. Sunt câteva argumente care ne arată și ne dau încredere că ne vom atinge obiectivele pe care ni le-am asumat cu toții. Sunt lucruri care să ne bucure, zic eu, pe fiecare dintre noi, indiferent de ceea ce poate unii își doresc sau nu", a explicat Sorin Grindeanu.

Comentarii

 • Theodor Iliescu

  20 aprilie 2017 19:53

  "prostul satului" - si al lui.... "draq-nea" uita sa ne spuna CE NU S-A REALIZAT DIN PROGRAMUL DE INVESTITII ? Daca ar spune s-ar vedea ca "asa zisa" economie rezulta din MARI NEREALIZARI la programul de investitii, practic NEINCEPUT dupa trei luni din 2017 ! MINCIUNI, MINCIUNI MINCIUNI ! Si tara merge accelerat la dezastru prin "marea grije" si prin "maretul program de guvernare" al lui Dragnea - Care Dragnea a "cam" obosit si se duse "sa faca Pastele" in lumea musulmana ! Oare cu cine s-a plimbat ? Ar fi interesant de aflat !

  raspunde comentariului
 • Vali

  20 aprilie 2017 19:24

  de ce v-ati imprumutat cu 4.6 miliarde euro in primele 4 luni ale anului ? De atata bine ? Fraiere, nu mai minti in public ca oamenii de bine se prind imediat!

  raspunde comentariului
 • ion

  20 aprilie 2017 18:52

  Aerianul asta ,vorbeste sa nu adoarma ...ce investitii ai in infrastructura neica ? ca sunt gropile de jumate de metru prin sosele ..!!!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design