7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFostul premier Grindeanu comentează datele privind creşterea economică a României: Este dovada...

Fostul premier Grindeanu comentează datele privind creşterea economică a României: Este dovada că evaluarea care a dus la căderea Guvernului a fost nereală

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că evaluarea internă făcută de PSD şi care a dus la căderea Guverului pe care l-a condus nu a avut nicio legătută cu realitatea, lucru dovedit prin datele pozitive date publicităţii de către INS.

„Cifrele publicate astăzi de INS sunt cea mai bună dovadă că evaluarea care a dus la căderea Guvernului Grindeanu nu a avut nicio legătură cu realitatea. Dar cine să se încurce cu adevărul?”, s-a întrebat Grindeanu pe Facebook.


România este noul ''tigru al Europei'', fiind caracterizată de o creștere economică de tip chinezesc, a declarat Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale la Academia de Studii Economice.

Conform Institutului Naţional de Statistică (INS), produsul intern brut a crescut în semestrul I 2017 cu 5,8% pe seria brută, iar în trimestrul II creşterea a fost de 1,6% faţă de trimestrul anterior şi de 5,9% faţă de acelaşi trimestru din 2016.


"Aceasta este performanța economică a Guvernului pe care l-am condus. Agențiile internaționale au îmbunătățit ratingul de țară al României. Se justifică dărâmarea Guvernului Grindeanu, nu?", a transmis fostul prim-ministru.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2016, PIB a avut o creştere cu 5,9% pe seria brută şi cu 5,7% pe seria ajustată sezonier; în semestrul I 2017.

De asemenea, PIB a crescut, comparativ cu semestrul I 2016, cu 5,8%, pe seria brută şi cu 5,7% pe seria ajustată sezonier.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU