13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFMI menţine prognozele pentru creşterea economică globală

FMI menţine prognozele pentru creşterea economică globală

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a menţinut neschimbate prognozele de creştere pentru economia lumii în 2017 şi 2018. Pentru zona euro și China, perspectivele de creștere au fost majorate, iar pentru Statele Unite și Marea Britanie au fost micșorate, se arată într-un raport publicat luni, informează Reuters, citat de Mediafax.

Potrivit raportului actualizat „Perspectiva Economică Mondială” („World Economic Outlook”), publicat luni, FMI susţine că Produsul Intern Brut (PIB) va creşte cu 3,5% în 2017 şi cu 3,6% în 2018, valori neschimbate faţă de cele din aprilie.

FMI şi-a redus prognoza pentru creşterea economică a Statelor Unite la 2,1% pentru 2017 şi 2018, de la 2,3%, respectiv 2,5%, în urmă cu trei luni. FMI şi-a revizuit prognozele, bazate pe programul de politică monetară al administraţiei Trump care ar fi urmat să genereze o creştere a economiei Statelor Unite, din cauza faptului că niciun detaliu nu a fost încă făcut public.

FMI a actualizat proiecţia de creştere a PIB-ului în 2017, pentru zona euro, la 1,9%, în creştere cu 0,2%, faţă de aprilie.

Pentru Marea Britanie, Fondul a revizuit în scădere prognoza în 2017 cu 0,3%, la 1,7%, susţinând că activitatea va fi mai slabă decât cea aşteptată în primul trimestru. Prognoza pentru 2018 a rămas neschimbată, la 1,5%. FMI susţine că aşteaptă o creştere uşoară în Japonia, anul acesta, de 1,3%, revizuită de la o prognoză de 1,2% în aprilie. Creşterea pe primul trimestru a fost generată de consumul privat, investiţii şi exporturi. Creşterea pentru economia Japoniei, în 2018, a rămas neschimbată, la 0,6%.

Pentru China, FMI se aşteaptă la o creştere de 6,7% în 2017, în creştere cu 0,1% comparativ cu aprilie. Economia Chinei va rămâne moderată, în 2018, la 6,4%, în creştere cu 0,2% faţă de estimările din aprilie.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă