10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăEnergy Box- cutia minune ce produce energie electrică, prezentată la târgul Renexpo

Energy Box- cutia minune ce produce energie electrică, prezentată la târgul Renexpo

O firmă din Arad a venit la Renexpo  cu o cutie  magică, în care se află un sistem de panouri fotovoltaice ce furnizează energie. Interesant este că această cutie este mobilă şi o poţi lua oriunde după tine.

Ai casă la ţară şi îţi pică frecvent curentul? Nici o problemă, există sisteme noi, regenerabile, care îţi pot asigura independenţa energetică, fie că te afli în vârf de munte sau pe plajă.

Kitul complet al Energy Box -cu tot cu panourile fotovoltaice, bateria de stocare şi accesoriile costă 3.850 euro + TVA, pentru un pachet de uz casnic, ce produce cât să consume un frigider, un televizor, un calculator şi cinci-şase becuri de 100 w, susţine ing.dpl. Grigorete Mădălin, reprezentant al firmei 5 Group.

 Energy Box se adresează mai multor tipuri de consumatori -are puteri de la 20 Wp până la 4 Kwp, garanţie de 25 ani şi sunt sisteme cu sursă de energie nelimitată.

La Renexpo, cele mai căutate au fost sistemele fotovoltaice

Astăzi, în ultima zi a târgului dedicat energiilor renegerabile era mare forfotă în standurile de la Sala Palatului: expozanţi, investitori români şi străini care caută oportunităţi, reprezentanţi ai unor firme de construcţi, mici întreprinzători în căutarea unor noi sisteme de producere a energiei şi chiar proprietari de locuinţe, ce vor să le încălzească mai ieftin.

 „Cei mai mulţi vizitatori ai standului nostru s-au interesat de sistemele fotovoltaice, pentru producerea curentuluio electric, cu o capacitate de peste 3 Mw, chiar de cele industriale, de peste 19 Mw. Au fost reprezentanţi ai unor firme de construcţii civile“, spune directorul de vânzări al companiei Siemens. Această companie testează pentru prima dată interesul pentru sursele de energie regenerabilă, la un târg de profil. În standul Siemens se află  sisteme fotovoltaice, cât şi micro-hidrocentrale şi sisteme eoliene.

 „La noi au venit  mai mulţi investitori, majoritatea străini -din Germania, Grecia, care caută oportunităţi de afaceri şi vor ca noi să le implementăm proiecte în sisteme fotovoltaice. Mai sunt însă şi mulţi „pescari”, intermediari, oameni care vor să vândă terenuri pentru parcuri fotovoltaice sau spun că ştiu pe cineva care ar investi“, declară Ramona Crişan, reprezentanta firmei Inversolars65.

La fel s-a îmtâmplat şi la standul companiei ESPE Sunparc., unde investitorii străini, care se bazează pe finanţări de la Uniunea Europeană s-au interesat tot de panouri fotovoltaice, iar investiţiile lor estimate pentru astfel de proiecte sunt cuprinse între 500.000 şi 20.000.000 euro.

În standul celor de la Satega Instal, din Oradea, cei mai mulţi vizitatori s-au „lipit” de pompele de căldură, fie că au fost proprietari de locuinţe individuale, fie că au fost proprietari de hoteluri sau alte tipuri de clădiri comerciale, spune Dan Demeter.

 Dintre variantele de încălzire cu biomasă (pelete, paie, rumeguş), prezente în standul firmei româno-germane East European Trade, cei mai mulţi vizitatori au vrut să ştie cum funcţionează şi la cât pot cumpăra instalaţii de încălzire pe bază de paie -reziduri ale producătorilor de grâu. 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă