Eurostat: România a avut cea mai mare creștere economică din UE, în perioada aprilie - iunie 2017

de Teodora Cimpoi , 16 august 2017 - stire actualizata la ora 16:14, 16 august 2017
Eurostat: România a avut cea mai mare creștere economică din UE, în perioada aprilie - iunie 2017

Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 5,8% în primul semestru din acest an pe seria brută, comparativ cu perioada similar a anului trecut, a anunțat astăzi Institutul Național de Statistică (INS).

De asemenea, cu un avans de 5,7% în trimestrul al doilea al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, România a înregistrat cea mai mare creștere economică, în ritm anual, din Uniunea Europeană în perioada aprilie - iunie 2017, arată o estimare preliminară, publicată miercuri de Eurostat, citate de Agerpres. În aceeași perioadă, PIB a crescut cu 2,2% în zona euro și cu 2,3% în UE.

De asemenea, în trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru, România a înregistrat o creștere economică de 1,6%, ceea ce o plasează pe locul secund în UE după Suedia, care a înregistrat o creștere economică de 1,7% de la un trimestru la altul. Și în acest caz, avansul economiei românești este mult superior mediei din UE și din zona euro, unde PIB a crescut cu 0,6% comparativ cu trimestrul precedent, după un avans de 0,5% în primele trei luni în ambele cazuri.

Datele sunt provizorii. 

Loading...

Comentarii

 • un roman

  17 august 2017 20:17

  A-ti ajuns mai rau decit regimul comunist,cu propaganda voastra, de indoctrinare,ati ajuns de insuportat regimul sistemul mafiot,infect putred de corupt

  raspunde comentariului
  • Pacala

   17 august 2017 20:59

   Cehoslovacia a avut la fel cam aceeas crestere..fenomen explicabil prin tendinta popoarelor de a fii tot mai increzatoare in viitorul tarii lor si capacitatilor lor de dezvoltare.

   raspunde comentariului
 • un roman

  17 august 2017 20:12

  Hai sa ne lauda,cu cresterea economica,dar cu bunastarea cetatenilor,poporului,marii majoritati,cum stam? traiesc,la fel de bine,precumoligarhia,elita mafiota,ar zice,DlDumitru Gheorghe Mircea COEA,din ce in ce mai bine,.

  raspunde comentariului
 • escobar

  17 august 2017 10:32

  cresterea PIB-ului s-a facut prin cresterea "consumului" dar "consumul" a CRESCUT pe BAZA IMPRUMUTURILOR INDIVIDUALE =credite de consum de la banci si ISN-uri cu dobanzi URIASE....valoarea acestor "bunuri de consum" au "intrat in PIB cu intreaga lor valoare,dar timp de 3-5 ani de acum inainte trebuie platite RATELE PLUS DOBANZILE si in PIB NU mai INTRA caeste valori....faptul ca e o crestere "falsa" este data si de faptul ca "consumul de energie electrica" a SCAZUT cu DOUA PROCENTE,ceea ce releva faptul ca "productia in tara" a SCAZUT....ceea ce este "evident" si prin faptul ca "deficitul de cont curent" a crescut cu 50 procente,respectiv importul fata de export....TZEAPA este "in dezvoltare" si in curand urmeaza "prabusirea"!!!!

  raspunde comentariului
 • Gigel

  16 august 2017 18:41

  Măi copii terminati cu nebuniile! Măcar acest articol păstreaza totul in maniera profesionala ca altii ne fac tigrul europei. Noi suntem in urma căruței cu mult, trebuie o crestere modesta sau media 10 ani sa se simta ceva, fara crize, fara politiecieni nebuni care cresc taxe si le risipesc pe șpăgi in loc sa faca autostrazi cai ferate, hidrocentrale si ce o mai fi. Atunci ai crestere sustenabila, piața se adapteaza la asta si salariile si nivelul de trai creste. Cum sta treaba cu creșterea? Acum ai crestere ca la nebuni, firmele maresc salariul ca nu au oameni,, la primul semn de criza ii dau afara si rămân pe drum. Unii pleacă din tara, altii se reprofileaza si nu se mai intorc. Când ai iar crestere se bocește patronul sau HR parșiv ca nu are oameni calificați. O ia de la inceput cu subcalificati.

  raspunde comentariului
 • Pai vedeti ,ce tari suntem:-)

  16 august 2017 15:48

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design