22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBuffet:Situaţia Europei se deteriorează rapid; nimeni nu deţine controlul şi UE nu...

Buffet:Situaţia Europei se deteriorează rapid; nimeni nu deţine controlul şi UE nu poate tipări bani

Situaţia Europei se deteriorează “destul de repede”, întrucât se pare că nimeni nu deţine controlul, iar UE nu poate tipări bani, a declarat miliardarul american Warren Buffett, citat de CNBC, potrivit Mediafax.

Buffet are încredere că europenii vor reuşi “să rezolve situaţia” în zece ani, însă pentru moment nu există o rezolvare evidentă.

O parte importantă a problemei este că nimeni nu pare să deţină controlul în Europa, iar regiunea nu dispune de propriile “tipografii de bani”, a spus el.

Investitorul american a afirmat că “nu ştie” dacă moneda euro va continua să existe şi peste zece ani, dar consideră că euro nu poate supravieţui aşa cum a fost proiectat iniţial.

În Statele Unite, economia a încetinit în asemenea măsură încât se află de fapt în stagnare, a spus Buffett. În pofida încetinirii, economia americană se descurcă mai bine decât oricare altă mare economie a lumii, consideră el.

 

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Cod galben de inundații pe râuri din șase județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis atenţionări Cod galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă