15 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Breviar

Sinara Handel va imprumuta Artrom Slatina

Producatorul de tevi Artrom Slatina vrea sa contracteze un imprumut de 16,5 milioane de euro de la actionarul majoritar, compania Sinara Handel, suma urmand sa fie utilizata pentru finantarea activitatii de productie si comerciale. Actionarii societatii sunt convocati pe data de 17 octombrie pentru a aproba finantarea, informeaza un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti. Inregistrata in Germania, Sinara Handel este reprezentanta comerciala a grupului rus TMK. Compania mai detine in Romania pachetul majoritar al Combinatului Siderurgic Resita.
Participatia Sinara Handel la capitalul social al Artrom este de 80,56%, un actionar semnificativ fiind si SIF Oltenia, cu 11,8%. Cifra de afaceri a producatorul de tevi a avansat in primele sase luni ale anului cu peste 100 milioane lei fata de perioada similara a anului trecut, la 188 milioane lei (51,3 milioane euro), aducand compania mai aproape de tinta de crestere cu 51% a veniturilor anuale. In luna iulie, Artrom a anuntat si un program de investitii de pana la 39 milioane de euro pentru realizarea unei noi capacitati de laminare.

Parlamentul european nu a aprobat un ajutor financiar

Ministerul Integrarii Europene a infirmat ieri stirea aparuta pe site-ul bulgar Bulgarian News Network, conform careia Parlamentul European a aprobat un ajutor financiar de 44,3 miliarde de euro pentru Bulgaria si Romania in primii sapte ani dupa aderarea la Uniunea Europeana, din care Romania va primi 31,5 miliarde de euro, iar Bulgaria 12,8 miliarde. MIE precizeaza ca aprobarea bugetului Uniunii Europene face obiectul procedurii de codecizie in cadrul careia decizia este luata atat de statele membre ale Uniunii, cat si de Parlamentul European.
Pana in prezent, statele membre nu au reusit sa ajunga la un acord in privinta bugetului Uniunii Europene in perioada 2007-2013. Dupa esecul discutiilor care au avut loc la Consiliul European de la Bruxelles, din 17-18 iunie, bugetul Uniunii ar putea fi aprobat cel mai devreme la Consiliul European care va avea loc in luna decembrie a acestui an. Numai dupa agrearea bugetului Uniunii 2007-2013 de catre sefii de stat si de guvern din statele membre, acesta va fi supus aprobarii Parlamentului European.

Despagubiri din Fondul Antiepizootic

In ultima saptamana, mai multe porcine din zona comunei Vulturu au fost eutanasiate de catre specialistii Directiei Sanitar Veterinare (DSV) Vrancea din cauza aparitiei unui focar de pesta porcina. In acelasi timp, in satul vecin Hangulesti a fost instituita carantina de gradul 2, gospodarii neavand voie, in acest timp, sa-si scoata animalele din gospodarie sau sa intre in contact cu alte animale.
In conformitate cu legile in vigoare, proprietarii animalelor eutanasiate vor fi despagubiti din fondul antiepizootic al Ministerului Agriculturii, la pretul pietei. Pesta porcina nu este transmisibila la om, dar se transmite pe calea aerului la alte animale.

Cele mai citite

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă