13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAngajaţii companiilor de stat ar trebui să accepte o reducere a salariilor,...

Angajaţii companiilor de stat ar trebui să accepte o reducere a salariilor, din solidaritate

“Deşi nu am negociat cu FMI despre reducerile de salarii în companiile de stat, eu cred că ar trebui cu toţii să fim solidari şi să facem cu toţii un efort. Probabil ministerul de Finanţe va găsi o soluţie”, a declarat Videanu, marţi, într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

El a adăugat că va dona o parte din salariu, dacă în mod oficial se va pune problema aplicării unui principiu al solidarităţii, prin care angajaţii din companiile de stat să plătească o taxă de solidaritate.

“Salariul meu este public, nu am niciun fel de problemă. Nu aş vrea să fac public un demers, oricum realizez un anumit gest de caritate, dar este o problemă intimă a fiecăruia. Dacă oficial se pune problema donării, o voi face, sigur”, a spus Videanu.

El a adăugat că România trebuie să intre într-o nouă eră a raportului dintre cetăţeni şi stat, astfel ca orice venit să fie impozitat.

“Trebuie să intrăm într-o nouă eră a impozitării. Orice venit va trebui să se impoziteze, astfel ca sarcina fiscală să nu se pună pe 3-4 milioane de oameni, la un cuantum care se va stabili astfel ca toţi să contribuim la dezvoltarea statului. Nu e corect ca sarcina fiscală să stea doar pe 3-4 milioane de oameni, iar zone foarte largi să nu fie impozitate”, a continuat Videanu.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă