AGA de la SIF Muntenia, amânată pentru marţi, din lipsă de cvorum

de Rl online , 14 aprilie 2014 - stire actualizata la ora 12:43, 14 aprilie 2014
AGA de la SIF Muntenia, amânată pentru marţi, din lipsă de cvorum

Adunarea generală ordinară a acţionarilor SIF Muntenia (SIF4) a fost amânată pentru marţi, deoarece luni, la prima convocare, prezenţa la vot a fost sub nivelul minim prevăzut în statutul societăţii, de cel puţin 50% din drepturile de vot, potrivit Mediafax.

La şedinţa de luni, au fost prezenţi acţionari care deţin 21,19% din capitalul societăţii.

În ultimii ani adunările ordinare la SIF-uri s-au derulat doar la a doua convocare, care se poate întruni fără condiţii minime de cvorum.

Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia şi controlat de SIF Banat-Crişana, propune acţionarilor două variante privind distribuirea profitului înregistrat anul trecut, astfel că acţionarii pot opta între păstrarea câştigului în companie sau acordarea de dividende în sumă de 111,3 milioane lei.

Acţionarii SIF Muntenia (SIF4) urmează să decidă marţi destinaţia profitului înregistrat anul trecut de companie, de 131,1 milioane lei (29,6 milioane euro).

Dacă acţionarii vor aproba distribuirea de dividende, SIF Muntenia va acorda un dividend de 0,138 lei/acţiune, cu 3% peste cel distribuit anul trecut, de 0,134 lei/acţiune.

Suma totală a dividendelor care ar putea fi acordate reprezintă 85% din profitul din 2013, ponderea fiind similară celei de anul trecut.

Profitul net înregistrat anul trecut de SIF Muntenia este cu 3% peste câştigul din anul 2012, de 127,2 milioane lei.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design