20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDouă avioane Blue Air care decolaseră spre Londra și Milano au revenit...

Două avioane Blue Air care decolaseră spre Londra și Milano au revenit în România. Care au fost motivele

UPDATE 17.30: Cursa Blue Air de pe ruta Bacău-Londra Luton, care s-a întors pe aeroport la scurt timp după decolare, prezenta riscul de depresurizare, iar în timpul cursei Bacău-Milano Bergamo a apărut o semnalizare la bord, aeronava fiind nevoită să aterizeze pe aeroportul Otopeni, informează compania aeriană, potrivit Mediafax.

 Pe timpul zborului Blue Air 0B2931, de pe ruta Bacău – Londra Luton, a apărut semnalul de creştere a altitudinii, în cabină existând riscul de depresurizare. Astfel, conform procedurilor, măştile de oxigen au fost coborâte ca măsură de siguranţă a pasagerilor până la aterizare, iar avionul a început procedura de aterizare pe aeroportul de plecare, Bacău. Aeronava a aterizat în condiţii normale, toţi pasagerii fiind în siguranţă, potrivit companiei aeriene.

În cazul zborului 0B2911, de pe ruta Bacău – Milano Bergamo, Blue Air precizează că testele de la sol s-au efectuat în conformitate cu manualul de întreţinere şi procedurile fabricantului aeronavei şi au evidenţiat faptul că sistemele funcţionează în parametri normali. Avionul a fost declarat apt de zbor de către personalul tehnic Blue Air şi a decolat către Milano Bergamo la ora 10:00. În timpul acestui zbor a apărut o semnalizare la bord, iar pentru siguranţa pasagerilor şi conform procedurilor, s-a luat decizia de aterizare pe aeroportul Bucureşti Otopeni, unde Blue Air dispune de o aeronavă de schimb.

 14,50: Pasagerii zborului către Londra care s-a întors joi dimineață la Bacău au fost preluați de un alt avion care va zbura la Londra, informează Agerpres.

Noul avion, pus la dispoziție de compania Blue Air, a decolat de la Bacău la ora 13,03, după ce cursa de la 8,30 a fost anulată din motive tehnice.

„A fost un avion repartizat pentru acest zbor, având în vedere că plecarea de la 8,30 a fost anulată”, a precizat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Bacău, Cezara Ficuță.


UPDATE 13,20: O altă aeronavă a companiei Blue Air, care decolase la ora 7.10, de la Bacău, cu destinaţia Milano, s-a întors pe aeroport după ce pilotul a sesizat de asemenea probleme tehnice, informează Mediafax.

Cei 130 de pasageri au fost debarcaţi în siguranţă, apoi aeronava a plecat din nou, deoarece echipa tehnică nu a sesizat o avarie. Ulterior, pilotul a sesizat aceeaşi problemă şi a fost redirecţionat spre Bucureşti.


Pasagerii unei curse Blue Air care a decolat de la Bacău, joi dimineaţă, cu destinaţia Londra, au avut parte de mari emoţii, informează Digi 24.

După 40 de minute, piloţii au decis să se întoarcă, din cauza unui indicator de avertizare care s-a aprins la bordul avionului.

Potrivit managerului Aeroportului Bacău, Oana Chelaru, avionul a decolat la ora programată, însă din cauză că la scurt timp după decolare s-a aprins un senzor la bordul aeronavei, pilotul a decis să se întoarcă la bază.

Reprezentanţii companiei aeriene nu au anunțat încă la ce oră vor relua cursa către Londra.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă