Avioanele de luptă F-16 vor fi reparate la Bacău cu tehnologie americană

de Mihai Diac , 30 august 2017 - stire actualizata la ora 15:27, 30 august 2017
Foto: Arhivă

Premierul Mihai Tudose şi vicepreşedintele companiei Lockheed Martin, Jonathan Hoyle, au semnat, miercuri, un acord pentru transfer de tehnologie "la ce la mai înalte standarde" pentru avioanele F-16, au precizat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Principalul beneficiar al acestui acord va fi compania Aeostar Bacău, specializată în lucrări de întreținere și reparații pentru avioane militare.

Acordul s-a semnat după ce premierul Mihai Tudose l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe vicepreşedintele companiei Lockheed Martin, Jonathan Hoyle.

"De asemenea, există discuţii foarte avansate cu compania Lockheed Martin, pentru producţia de camioane, precum şi modernizarea Romaero", au mai precizat sursele citate.

Delegaţia Lockheed Martin, una din companiile semnificative specializate în cercetarea, dezvoltarea, producţia şi integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar s-a întâlnit marţi si cu miistrul Apărării Adrian Ţuţuianu căruia i-au prezentat "oportunităţile de cooperare industrială şi propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare".

La întâlnirea de la Ministerul Apărării au participat şi " şefi ai structurilor militare implicate în procesul de achiziţie de tehnică militară", conform unui comunicat al ministerului.

"Reprezentanţii companiei americane au prezentat oportunităţile de cooperare industrială şi propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare. Partea română a detaliat cele opt programe esenţiale de înzestrare ale Armatei României, dar şi alte intenţii privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în România. Astfel de întâlniri vor continua în perioada următoare, conform calendarului de consultări cu actorii principali prezenţi pe piaţa mondială şi naţională a industriei de apărare", se mai spune în comunicatul Apărării.

Comentarii

 • kuzmin fata de parizer

  30 august 2017 19:14

  nu vrem rusi si conserve comuniste ,dragnea,chiriac,valcu,ursu,nistorescu,toader,rache-lacheul, papistasul penticostal,sarmaluta ala de la tvr,aruncat in p.... de la a3,si multi pacalici cu coada care nu a auzit nimeni de ei trompete ca si firea.tarancaceauseasca.

  raspunde comentariului
 • Eroul Bula

  30 august 2017 17:12

  Wow ! Cu tehnologie americana !Io credeam ca le repara cu tehnologie ruseasca .........

  raspunde comentariului
  • astia saboteaza RL deoarece vor sa cumpere marca mai ieftin, am s-au n-amn dreptate?

   30 august 2017 22:10

   iertat-l pe cretinetzul sabotor al Rl, s-a "corectat" pe parcurs, handi cap a tu

   raspunde comentariului
 • Ion

  30 august 2017 16:10

  O parte din cei 2 la suta se intorc in Romania daca fabricarea elicopterelor si repararea avioanelor se face in tara, nu ce-a semnat Iohannis cu Emmanuel Macron.

  raspunde comentariului
  • ce-ai semnat IoneL, io ne lu LE!?

   30 august 2017 18:17

   E o veste buna, deoarece le va creste cifra de afaceri la pente 50 de milioane de Euro foarte rapid, avand posibilitatea sa intreaca pana IAR-ul, daca nu incep sa produca si ei cate ceva = de vreo zece ori mai mare decat Avioane Craiova!

   raspunde comentariului
 • ungurii si cehii au ieshit din schema, dar mai raman slovacii, polonezii, ucrainenii, bulgarii... si Noi!

  30 august 2017 14:42

  Fokker was one of the main partners in the F-16 Fighting Falcon consortium European Participating Air Forces, which was responsible for the production of these fighters for the Belgian, Danish, Dutch, and Norwegian Air Forces.

  raspunde comentariului
 • dusu

  30 august 2017 14:05

  si in Togo au intretinere de avioane

  raspunde comentariului
 • Aaa-Viatzia, da SEeeN ZA-Tzi A!

  30 august 2017 12:43

  URA = Uzina de REPARATII avioane = parte componenta a Aerostar SA. Acolo se repara= se executa mentenanta de baza, pt toate avioanele supersonice din Romania de vreo 50 de ani. Acolo se face trecerea pe supersonice a TUTUROR absolventilor scolilor de piloti militari si inca se mai fabrica avionul sovietic pentru scoala cuelice Iak 52!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design