Șeful Companiei Naționale de Drumuri, Cătălin Homor, a fost demis, din cauza modului în care s-a făcut deszăpezirea. Grindeanu a anunțat de sâmbătă că vrea să fie dat afară

de Mihai Diac , 11 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 14:14, 11 ianuarie 2017
Foto: Arhivă

Directorul general interimar al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, a fost demis miercuri.

Decizia a fost luată în contextul viscolului și a căderilor masive de zăpadă din ultimele zile, care au afectat circulația pe principalele șosele din România.

Intenția de eliberare din funcția de conducere a lui Homor fusese anunțată de premierul Grindeanu încă de sâmbătă, care i-a și cerut în acel moment ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să trimită Corpul de Control în inspecție la CNAIR.

Ministrul Răzvan Cuc a ordonat o verificare a existenței mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale și starea de funcționare a acestora, stocuri de material antiderapant și combustibil), a situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire și a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

Drept urmare, "în data de 10.01.2017, Consiliul de Administrație al CNAIR s-a reunit la solicitarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a analiza activitatea și realizarea obiectivelor contractului de mandat al directorului general Cătălin Homor. În cadrul ședinței, membrii Consiliului de Administrație au constatat deficiențe de gestionare a activităților CNAIR din ultima perioadă și au decis revocarea din funcție a directorului general", a anunțat, miercuri, un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design