7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialScandal. KPMG a acoperit mitele date de Rolls-Royce în Marea Britanie

Scandal. KPMG a acoperit mitele date de Rolls-Royce în Marea Britanie

Corpul de Control Fiscal din Marea Britanie a descoperit că în perioada 2010 – 2013, în timpul auditului realizat de KPMG la Rolls-Royce, societatea internațională de audit, care deține o filială și în România, ar fi acoperit mitele pe care producătorul cunoscutelor autoturisme de lux le-a dat partenerilor. În medie, 0,029% pe contract, potrivit presei britanice. 

Rolls-Royce și-a recunoscut vina și a cerut scuze tuturor partenerilor, oferindu-se să plătească 671 milioane de lire sterline pentru pentru a scăpa de acuzațiile care i-au fost aduse.   

Rezultatele Consiliului de Raportare Financiară din Regatul Unit  (FRC) privind auditurile realizate de KPMG privind situațiile financiare ale Rolls-Royce din 2010 până în 2013, reprezintă astfel cea mai recentă lovitură dată reputației uneia dintre cele mai mari societăți mondiale de audit, notează The Guardian.

KPMG, care s-a arătat cooperantă pe timpul anchetei, a declarat că este „încrezătoare în calitatea tuturor lucrărilor de audit finalizate în cazul Rolls-Royce”. Compania a fost auditorul Rolls-Royce din 1990 până în prezent, dar va fi înlocuit de Pricewaters-Cooper anul viitor, din cauza noilor legi care impun companiilor să schimbe furnizorii de audit la fiecare 20 de ani.

Grupul Rolls-Royce, în schimb, a recunoscut conturile falsificate pentru a ascunde folosirea ilegală a intermediarilor locali, încercarea de a contracara investigațiile privind corupția și de a plăti zeci de milioane mită pentru a câștiga tranzacții pe piețele emergente, inclusiv în Indonezia și China. Profiturile brute obținute din aceste infracțiuni sunt estimate la peste 250 milioane lire sterline.

Mita a reprezentat un risc care a fost acoperit de KPMG în fața acționarilor Rolls-Royce, dar și în auditul conturilor grupului. Cu toate acestea, judecătorul Brian Leveson QC, care a judecat cazul împotriva Oficiului de combatere a fraudei serioase vs. Rolls-Royce, a scris că în opinia sa „auditorii care au fost cei mai în măsură să detecteze abaterile nu au avut o imagine completă”.   

 

 

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă