10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSancțiuni. China închide toate companiile nord coreene din țară

Sancțiuni. China închide toate companiile nord coreene din țară

China a transmis companiilor nord-coreene, care funcţionează în interiorul ţării, să îşi înceteze activitatea. Se implementează astfel sancţiunile propuse în această luna de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU). Companiile vor fi închise până la începutul lunii ianuarie, transmite BBC. 

Mininistrul chinez pentru comerţ a spus că a hotărât un termen limita de 120 de zile de la adoptarea rezoluţie ONU pentru închiderea oricăror companii nord-coreene din interiorul graniţelor Chinei. 

China, principalul aliat al Coreei de Nord, a interzis deja comerţul cu textile şi a limitat exporturile de petrol, că răspuns la al şaselea şi cel mai puternic test nuclear efectuat de Coreea de Nord la începutul lunii septembrie. 

Coreea de Nord este o ţară izolată din punct de vedere politic şi economic, iar marea majoritate a schimburilor este cu China. 

Beijingul şi-a aparat vecinii de-a lungul istoriei, dar a criticat dur ultimul test nuclear efectuat de Coreea de Nord. La începutul anului, China a limitat importul de cărbuni proveniţi din Coreea de Nord şi comerţul cu fier şi fructe de mare peste graniţa.

Preţul benzinei a crescut mult în ultimele luni, în Coreea de Nord, şi a ajuns la 7-8000 de won (circa 6,1-7 dolari) litrul, a afirmat marţi un oficial sud-coreean din Ministerul Unificării, potrivit Yonhap, citată de Agerpres.

Oficialul de la Seul consideră că încep să se observe efectele sancţiunilor adoptate de Consiliul de Securitate al ONU şi de comunitatea internaţională împotriva regimului de la Phenian. 

Rezoluţia 2375 a Consiliului, adoptată după testul nuclear din 3 septembrie – cel mai recent efectuat în Coreea de Nord – urmăreşte reducerea cu aproximativ 30% a cantităţii de petrol livrate ţar

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă