30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialRomslot: Noile modificări legislative cresc taxele pentru jocurile de noroc

Romslot: Noile modificări legislative cresc taxele pentru jocurile de noroc

Asociaţia Organizatorilor de Sloturi, Romslot, susţine că modificările propuse de către Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJR), în urma consultărilor cu industria de profil, prevăd înlocuirea impozitului pe venitul jucătorului cu alte taxe, şi nu eliminarea acestuia, reprezentând în fapt o creştere a taxelor în domeniul jocurilor de noroc.

Citeşte şi: România, paradisul păcănelelor

“Considerăm că demersul ONJN duce la o reglementare mai bună a industriei jocurilor de noroc, ţinând cont că vorbim de înlocuirea unor impozite care în momentul de faţă nu se pot colecta, nefiind posibilă evidenţierea venitului jucătorului în contabilitatea operatorilor de jocuri de noroc. În plus, măsurile propuse vor permite intrarea pe piaţa reglementată a sectorului jocurilorde noroc online, respectând şi cerinţele Uniunii Europene”, susţin reprezentanţii Romslot.

Citeşte şi: Statul nu va mai impozita veniturile din jocuri de noroc

Prin intermediul acestor modificări se preconizează un impact pozitiv la bugetul de stat, măsurile aducând un plus de 34,2 milioane lei la nivelul anului 2014.

Industria jocurilor de noroc plăteşte în avans toate taxele aferente de organizare şi exploatare a acestor jocuri.

Romslot precizează că în nicio altă ţară nu există prevederi legislative asemănătoare cu cele în vigoare în acest moment în România, referitoare la impozitarea venitului jucătorilor cu 25%, tocmai din cauza faptului că este imposibil de evidenţiat la nivel operatorului de jocuri de noroc.

Asociaţia Romslot -Asociaţia Organizatorilor de Sloturi, reuneşte operatori ai pieţei aparatelor tip slot-machine din România, fiind afiliată la nivel internaţional la EUROMAT-European Gaming and Amusement Federation.

Cele mai citite

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...
Ultima oră
Pe aceeași temă