11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRomgaz va livra gaze către Elcen până joi

Romgaz va livra gaze către Elcen până joi

Romgaz va continuat să livreze gaze către Elcen în următoarele trei zile, când va fi aprobată o Ordonanță de Urgență promovate de Ministerul Energiei pentru rezolvarea situației privind alimentarea cu energie termică a Capitalei, a decis Consiliul de Administrație al Romgaz, luni, potrivit unor surse din domeniul energetic, citate de Agerpres.

„Ordonanța de urgență va permite Primăriei să plătească în avans subvenția către RADET, iar banii să ajungă, prin intermediul ELCEN, la Romgaz, astfel încât Romgaz să nu întrerupă furnizarea de gaze către producătorul de energie termică din București. Acești bani, circa 193 de milioane de lei, pot asigura fluxul financiar până la finele lunii ianuarie 2017, mai mult sau mai puțin în funcție de condițiile meteo”, au precizat, pentru Agerpres, sursele citate.

Sursele au mai precizat că, săptămâna trecută, la masa negocierilor, toți actorii implicați în acest lanț au fost de acord cu această variantă de compensare a datoriilor, însă Consiliul de Administrație al Romgaz, întrunit luni, cere asigurări din partea Ministerului Energiei că această ordonanță va fi discutată în Guvern în ședința de miercuri.


CITEȘTE ȘI: Analiză. Cum se descâlcește nodul datoriilor RADET-ELCEN. Cine e vinovat că Bucureștiul rămâne fără căldură


Marți, 27 septembrie, la finalul unei întâlniri de urgență cu conducerea Romgaz și ELCEN, Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, declara că alimentarea cu apă caldă a Capitalei nu va fi întreruptă în următoarele șapte zile, întrucât ELCEN a identificat resurse financiare pentru a plăti gazele furnizate de Romgaz.

„Am rezolvat problema pentru moment, deci nu vor exista sincope în alimentarea cu apă caldă a municipiului București. Situația de azi este o rezultantă a blocajului financiar între RADET și ELCEN de multă vreme, nu este o situație de astăzi. Este o problemă complexă, care presupune discuții și dialog între toți factorii implicați și nu se poate rezolva dintr-o singură perspectivă. Trebuie toată lumea să stea la aceeași masă”, a declarat Corina Popescu.

Potrivit acesteia, există un dialog permanent pe această temă între instituțiile guvernamentale și Primăria București.

ELCEN ar fi nevoit să oprească alimentarea cu agent termic în Capitală, dacă Romgaz nu va mai furniza gaze către producătorul de energie termică.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă