Producătorul de cosmetice Dove își cere scuze și retrage o reclamă acuzată de rasism

de Mihai Diac , 09 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 15:42, 09 octombrie 2017
Foto: Digi24

Compania producătoare de cosmetice Dove și-a cerut scuze după ce a publicat o reclamă pe Facebook, în care o femeie de culoare devine albă, după ce ar folosi o cremă de corp lansată de Dove, informează Digi 24.

Campania publicitară a generat critici violente și a fost catalogată drept rasistă, iar mai mulți utilizatori ai rețelelor de socializare îndeamnă la boicotarea producătorului de cosmetice.

Nu este prima dată când Dove este acuzată de rasism. Astfel, o loțiune de corp a fost recomandată pentru „piele normală și de culoare”, iar o altă campanie arăta trei femei (una de culoare, o asiatică și o caucaziană), sugerând că pielea de culoare albă este întotdeauna mai dezirabilă.

În urma criticilor legate de ultima reclamă, Dove a retras-o și și-a cerut scuze, cu următoarele cuvinte:

„O imagine publicată recent pe Facebook nu a reușit să reprezinte femeile de culoare într-un mod corect. Regretăm profund și ne cerem scuze celor ofensați”.

Comentarii

 • Calin File

  09 octombrie 2017 16:07

  Pe acelasi motiv un negru de ce nu e rasist cand ejaculeaza in alb?De ce un negru nu ejaculeaza in negru?Sint rasist ,este?fac ca sinpatica de la irealitate ca vorbea de oo si era si culta Abramburica si moderanta anuta din direct ca nu cumva varu Jan sa nu ne ceara ca vrea sa ne bea ooli,la care Abramburica rade ca o pasarica si ea da cand proceseaza informatia se albeste ca varu.noroc cu publicitatea .

  raspunde comentariului
 • Calin File

  09 octombrie 2017 15:54

  Unde e rasism? SI DACA MIE IMI PLEZNASTE MASAUA sa fac o reclama la creme de bronzat,mda,si apar alb ca branza si syau la soare da mna mna na na na ,na na si ma dau bine bine cu crema si soarele cu crema ma da negru ca cioara asta nu e aparhaid la alb?

  raspunde comentariului
 • coca zianu

  09 octombrie 2017 15:38

  cocazienii nu e prea albi si ei cand te uiti ca cu ru lui kardasian, turici georcieni - hai sa inventam rase in hamerica!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design