Premierul Tudose modifică sistemul Split TVA. Nu va fi obligatoriu pentru toate firmele

de Mihai Diac , 13 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 16:31, 13 octombrie 2017
Foto: Arhivă
După ședința de vineri a CEX de la PSD, premierul Mihai Tudose a anunțat o nouă viziune în chestiunea plății defalcate a TVA - așa numitul Split TVA.
Acest sistem nu va mai fi obligatoriu pentru toate companiile.
 
„Au început nuanțările în urma discuțiilor cu patronatele, unele observații ale lor sunt proiecte și pentru a scurta cumva din procedura legislativa, vor fi sub forma de amendamente la Senat. Am spus, cred ca ar fi bine ca luni sa le prezinte ministrul pe larg. Pot sa va dau câteva elemente: nu va mai fi obligatoriu pentru toata lumea, ci, în principiu pentru firmele care intră în insolvență, în faliment sau cu istoric fiscal nu foarte coerent. Va fi și un sistem de premiere, încercam sa îl fixam și va fi anunțat la momentul depunerii amendamentelor”, a declarat premierul Tudose.
"România nici măcar nu a cerut derogare de la Comisia Europeană pentru a implementa sistemul de plată defalcată a TVA, cum au făcut Italia şi Polonia când au aplicat astfel de măsuri" a declarat comisarul european Pierre Moscovici, responsabil pentru fiscalitate în cadrul Comisiei Europene, drept răspuns la o întrebare a deputatului USR Claudiu Năsui. 

Comentarii

  • Cristina Pop

    13 octombrie 2017 21:33

    Felicitari pentru aceasta abordare ma bucur de faptul ca interesul public a primat in fata deciziei de partid deoarece varianta initiala a ordonantei era inadecvata, birocratica, costisitoare si ne-ar fi intors cu 20 ani in trecut, ca pe vremea cand contabilitatea se tinea pe hartie. Cu asa rationament eronat, probabil mai urma sa platim impozitul pe venit in timp real, in momentul incasarii facturii de la client iar taxele si contributiile salariale zilnic, in functie de nr.de ore de prezenta la munca.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design