14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul Tudose a anunțat că redevențele petroliere se modifică de la 1...

Premierul Tudose a anunțat că redevențele petroliere se modifică de la 1 ianuarie 2018. Ce efecte vor urma asupra prețurilor carburanților

Redevențele impuse companiilor din industria petrolului se vor modifica "în mod cert" de la 1 ianuarie 2018, a anunțat, duminică seară, premierul Mihai Tudose la postul Antena 3.

"Noi încă lucrăm la Legea redevențelor. În mod cert va trebui să modificăm redevențele, cu 1 ianuarie 2018", a declarat șeful Guvernului.

El a susținut însă că majorarea redevențelor nu va genera creșterea prețului la carburanți.


”În 2016 acciza a fost scoasă şi nu a scăzut preţul. Companiile au demonstrat că nu prea au avut nici profit. Ia să vedem, dacă o punem la loc (acciza – n.r.) cresc? Eu cred că nu vor creşte. Totuşi perioada aia de romantism când făceau ce voiau pe aici s-a cam închis”, a declarat Mihai Tudose.

Premierul Tudose mai evocase, recent, ideea măririi redevențelor, în contextul unei dezbateri pe tema posibilei măriri a prețurilor carburanților ca efect al măririi accizelor.

La acel moment, premierul a afirmat că, după mărirea accizelor, ar putea mări și redevențele, dar numai  în cazul în care companiile petroliere ar mări prețul final al carburanților.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

TikTok, luat la rost de UE cu privire la riscurile pe care varianta Lite le are asupra copiilor

ByteDance's TikTok a primit un termen de 24 de ore pentru a furniza o evaluare a riscurilor privind noua sa aplicație TikTok Lite, lansată...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă