14.7 C
București
duminică, 24 martie 2024
AcasăSpecialNuclearelectrica a avut, anul trecut, venituri în scădere cu 12%

Nuclearelectrica a avut, anul trecut, venituri în scădere cu 12%

Producătorul de electricitate Nuclearelectrica a înregistrat, anul trecut, venituri din exploatare de 1,8 miliarde lei (408,5 milioane euro), în scădere cu 12% față de nivelul de 2 miliarde de lei din 2013, și un profit net de peste trei ori mai mic, de 137 milioane de lei (30,8 milioane euro), informează Mediafax.

Compania de stat a avut, în 2013, un profit net în valoare de 423 milioane de lei.

Nuclearelectrica arată, într-un comunicat transmis luni Bursei de Valori București, că profitul net preliminat pentru anul trecut este peste nivelul țintă bugetat.

Cheltuielile din exploatare ale Nuclearelectrica au crescut în 2014 cu 2%, la 1,6 miliarde de lei, de la nivelul de 1,59 miliarde de lei din 2013.

Profitul EBITDA al Nuclearelectrica a coborât anul trecut la 606 milioane de lei (136,4 milioane euro), de la 894 milioane de lei în 2013.

Rezultatele financiare aferente anului 2014 sunt preliminare și neauditate.

Nuclearelectrica este operatorul singurei centrale nuclearelectrice din România și este controlată de Ministerul Energiei.

Datele anunţate de Institutul Naţional de Statistică arată că producţia centralei a crescut anul trecut cu 0,5% şi a reprezentat 18,4% din producţia naţională de electricitate.

Cele mai citite

Gloria Bistriţa, în Final Four-ul EHF European League

Formația de handbal feminin CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud s-a calificat la Final Four-ul EHF European League, după ce a învins pe teren propriu echipa...

Cât a ajuns să costă un miel de Paște anul acesta

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a făcut un anunț mult așteptat de români, în contextul sărbătorilor pascale, promițând un preț decent pentru carnea de miel. Ministrul...

Rusia – Ucraina, ziua 739. Statele Unite subliniază că Ucraina n-are legătură cu atacul terorist de la Moscova

Vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, a respins acuzația lansată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, conform căruia patru dintre autorii atacului terorist de la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă