22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialNoul aeroport Băneasa va prelua modelul de succes al aeroportului London City

Noul aeroport Băneasa va prelua modelul de succes al aeroportului London City

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti plănuieşte să transforme aeroportul Aurel Vlaicu din Băneasa într-un aerodrom VIP pentru oamenii de afaceri, a anunţat Valentin Iordache, director calitate în cadrul companiei, la conferinţa Romania’s Airports Infrastructure organizată de Medien Conferences.

“Aeroportul Băneasa a fost proiectat pentru o capacitate de 300.000 de pasageri şi a ajuns să proceseze aproape 2 milioane de pasageri anual. De aceea, este foarte aglomerat”, a declarat Valentin Iordache, director calitate în cadrul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

În aceste condiţii, compania Naţională Aeroporturi Bucureşti intenţionează să transforme aeroportul Aurel Vlaicu într-un aerodrom VIP, după modelul London City.

“Aeroportul Băneasa va deveni un aerodrom modern VIP care va oferi servicii personalizate pentru oamenii de afaceri. Aceştia vor beneficia de facilităţi speciale (check-in de la hotel, îmbarcarea cu 15 minute înainte de decolarea avionului) pentru a scurta timpul petrecut în aeroport, deoarece ştim că clienţii buisness nu au foarte mult timp”, a afirmat Iordache.

De asemenea, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti plănuieşte să dezvolte şi aeroportul Henri Coandă din Otopeni prin reconfigurarea terminalului de sosiri construit în 1970 şi extinderea terminalului de plecări internaţionale. 

Cele două aeroporturi din Capitală operează 75% din traficul aerian din România.

 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă