NIŞ Petrol a primit licenţa de a furniza gaze naturale în România

de Carla Popa , 16 martie 2016 - stire actualizata la ora 21:22, 16 martie 2016
NIŞ Petrol a primit licenţa de a furniza gaze naturale în România

NIŞ Petrol, filiala locală a grupului petrolier sârbesc NIS, controlat de rușii de la Gazprom, a obținut în data de 28 octombrie 2015 de la ANRE licență de furnizare a gazelor naturale, valabilă până la data de 31 decembrie 2016, se arată într-o decizie ANRE publicată miercuri în Monitorul Oficial, potrivit HotNews. În luna aprilie a anului trecut, NIȘ Petrol a afirmat printr-un comunicat de presă că explorarea resurselor neconvenționale, precum gazele de șist, nu face obiectul activității sale. 
  
Precizările companiei au venit după cepresedintele Consiliului Județean, Cornel Popa, a declarat că sârbii de la NIS Petroleum vor începe prospecțiuni în județul Bihor. În comunicatul transmis atunci presei, NIS Petrol a confirmat că va demara etapă de prospectare în perimetrele concesionate din județul Bihor, dar această este una "neinvazivă, fără impact asupra mediului și a populației din perimetre și se va realiză cu respectarea tuturor prevederilor legale și a normelelor de mediu din Uniunea Europeană". 
  
Compania a mai precizat că "prospectarea se derulează cu tehnologii sigure, care nu afectează nici culturile, nici apele, nici animalele și nici sănătatea populației" și că "în acordul de concesiune semnat cu statul român sunt prevăzute lucrări de explorare pentru hidrocarburi convenționale". "De altfel, compania și-a exprimat de fiecare data interesul exclusiv pentru petrol și gaze naturale pentru toate perimetrele concesionate în România. Explorarea resurselor neconvenționale, precum gazele de șist, nu face obiectul activității companiei NIS Petrol", preciză Nis Petrol în comunicatul din aprilie 2015. 
  
Conform celor mai recente date de la Ministerul de Finanțe, NIS Petrol a înregistrat în anul 2014 o cifră de afaceri de 145.123.034 de lei și o pierdere netă de 57.348.829 de lei. Spre comparație, în anul 2013, NIS Petrol a raportat o cifră de afaceri de 82.831.341 de lei și o pierdere netă de 45.634.243 de lei. 
 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design