5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialNEW MONEY: Cum sunt finanțate startup-urile în mediul privat și cum pot...

NEW MONEY: Cum sunt finanțate startup-urile în mediul privat și cum pot obține bani de la stat

Exigență sau răsfăț? Start-up Nation este privit cu scepticism de antreprenorii consacrați. Iar dacă e să-l comparăm cu finanțările acordate în mediul privat, e lesne de înțeles de ce.

Simultan cu lansarea programului „Start-up Nation“, compania de investiții Fribourg Capital, controlată de fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza, a anunțat înființarea unui nou fond de venture capital în valoare de 20 de milioane de euro, dedicat afacerilor IT aflate în stadiul de startup – Fribourg Digital.

Particularitățile celor două tipuri de finanțări, al căror scop este același – încurajarea antreprenoriatului și a dezvol­tării de businessuri noi, ilustrează poate cel mai bine nemulțumirile multor vete­rani din business care spun că „Start-up Nation“ sprijină idei de afaceri care nu ar avea nicio șansă de a-și găsi finanțare în economia reală.

Citește textul integral pe site-ul newmoney.ro

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă