NEW MONEY: Cel mai influent om de afaceri turc din România explică impactul controversatului referendum al lui Erdogan

de New Money , 18 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 15:33, 18 aprilie 2017
NEW MONEY: Cel mai influent om de afaceri turc din România explică impactul controversatului referendum al lui Erdogan

Statele Uniunii Europene au avut diverse reacții după rezultatul referendumului din Turcia, în urma căruia președintele Recep Tayyip Erdogan va beneficia de consolidarea puterilor executive. Multe voci din Uniunea Europeană vorbesc deja de stoparea negocierilor pentru aderarea Turciei la UE.

Pe acest fond relațiile româno-turce nu ar avea de suferit de pe urma acestui referendum. „Cu siguranță, pentru relațiile România-Turcia, lucrurile vor fi bune. De asemenea, e posibil ca rezultatul referendumului din Turcia să avantajeze România din perspectiva investițiilor străine, vom vedea pe viitor”, susține Omer Susli, proprietarul retailerului de bricolaj Praktiker și președintele Turkish Business Council pe zona Balcani. În ceea ce privește rezultatul referendumului, omul de afaceri turc crede că acesta este unul bun atât pentru cei din tabăra puterii cât și pentru cei din opoziție. „Scorul de 51% (alegătorii turci care au susținut la urne reformele constituționale care prevăd extinderea puterilor pentru președintele Recep Tayyip Erdogan – n.r.) este o cifră foarte bună pentru ambele părți. Pentru tabăra care a obținut victoria, dacă greșește, poate pierde tot la următoarele alegeri (din 2019 – n.r), iar pentru opoziție, scorul îi oferă stimulentul de a munci și mai mult pentru viitorul scrutin”, adaugă Susli.

Citește textul integral pe site-ul newmoney.ro

Comentarii

 • Gigel

  19 aprilie 2017 15:32

  Totusi turcii au fost de acord sa condamne la moarte pe autorii tentativei de puci? Adica nu s-au gindit ca poate e o pedeapsa prea mare? E clar ca se incearca exterminarea lor si ca Turcia nu are conditii acceptabile in care sa-i plaseze.

  raspunde comentariului
 • spartacus

  18 aprilie 2017 19:17

  mai taci ba turcule ca-ti tremura cracii ca sa vorbesti de rau de erdogan. mai bine vezi-ti de praktiker pt ca este jalnic din toate punctele de vedere iar moldovenii de la dedeman va da bataie la fundul gol de ceva vreme. ha,ha,ha. turcia va cobori pe tobogan de acum incolo.

  raspunde comentariului
 • .. turcu plateste..

  18 aprilie 2017 18:17

  Omul asta are afacaerea, marfa in stoc din ce in ce mia greu vandabila, ce sa spuna? Veniti si cumparati! In perspecticva? Nu are ce sa fie ,mai bine in Turcia. Li Erdona I s-a urcat la cap. O sa vanda omul de afaceri fructe legume si zarzavat turcesti pana in 2029 daca le cumpara cineva in Romania, ca agricultorul turc baga in ele insecticide si erbicide fara numar, il doare in fes de norme europene. Cat despre industrie, sa vedem ce licente mai cumpara din UE, adica ZERO, poate vrea sa vanda ceva automobile Moskvich. sau vacante in lagarele turcesti de la malul marii.Domnu' "katze", ia-ti dom'le bilet dus fara intors, la Erdogan, cica are si niste puscarii una si una..

  raspunde comentariului
 • katze

  18 aprilie 2017 16:03

  Cu ce sa avantejeze Romania? D-ul acesta stie el ceva,cu actualul guvern bolsevic Romania va reusi si ea o performanta ca si Turcia sa puna capat democratiei cu un referendum asemanator,eventual scoaterea tarii din EU,atunci putem face afaceri cu Turcia si Rusia,ca doar ce ne aduce EU?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design