Lucrările pentru metroul Gara de Nord - Otopeni și pentru autostrada Sibiu - Piteşti vor fi licitate în anul 2017

de Mihai Diac , 24 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 09:31, 24 aprilie 2017
Foto: Arhivă

Autostrada Sibiu - Piteşti, drumul expres Craiova - Piteşti şi linia de metrou care va lega Gara de Nord de Otopeni vor fi scoase la licitaţie în acest an, au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Două dintre căile rutiere solicitate de doi mari investitori: Renault şi Ford, vor fi scoase la licitaţie în acest an, urmând ca în 2018 să înceapă lucrările de construcţie.

“Au fost predate studiile de fezabilitate pentru loturile I şi V ale autostrăzii Sibiu-Piteşti, iar în intervalul mai-iunie urmează să fie scoase la licitaţie. Loturile II şi III vor fi scoase la licitaţie anul viitor, iar lotul IV până la sfârşitul acestui an”, au precizat surse guvernamentale.

În total este vorba despre un proiect finanţat din bani europeni, în valoare de 1,8 miliarde de euro.

De asemenea, construcţia tronsonului de metrou Gara de Nord - Otopeni, evaluată la 1,1 miliarde de euro şi finanţată tot din fonduri europene, va fi scoasă la licitaţie tot în anul 2017.

Loading...

Comentarii

  • Uites Paga

    01 mai 2017 8:55

    Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, vrea să dea o sumă fabuloasă pe un petic de drum aproximativ 8,4 miliarde de euro pentru 53 de kilometri. În timp ce românii plătesc drumuri la suprapre, grecii au construit deja nu mai puin de 670 de kilometri de autostradă cu doar 5,9 de miliarde de euro.Ioan Rus susține că această sumă este suma minimă pe care a primit-o Ministerul din partea celor care au despus oferte pentru construirea autostrăzii. A fost cea mai mică ofertă. Am semnat cu ei un memorandum că vom continua discuțiile, însă nu știu să vă spun acum cum vor continua ele, în ce măsură va fi suma coborâtă, rearanjată- nu știu să vă spun, a explicat ministrul Transporturilor.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design