21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialGoogle va cumpăra parțial firma HTC din Taiwan. Care este prețul tranzacției

Google va cumpăra parțial firma HTC din Taiwan. Care este prețul tranzacției

Compania americană Google cumpără parțial firma HTC, lider în producția IT din Taiwan, informează presa internațională.

Google și HTC au încheiat un acord în valoare de 1,1 miliarde de dolari în urma căruia o parte din echipa de tehnicieni care făcea parte din divizia de smartphone-uri a HTC este transferată la Google.

Contrar zvonurilor care se refereau la o preluare integrală a HTC, Google a cumpărat doar o parte a diviziei sale de hardware.

“Înţelegerea include licenţierea neexclusivă a proprietăţii intelectuale a HTC”, a declarat Rick Osterloh, şeful diviziei de hardware pe care Google a înfiinţat-o în 2016.

Pe viitor, HTC va continua să producă telefoane şi dispozitive de realitate virtuală și a anunțat că lucrează la următorul model de smartphone.

Google a mai avut afaceri de acest gen. De exemplu, în 2011 a cumpărat Motorola Mobility cu suma de 12,5 miliarde de dolari, pe care a vândut-o în anul 2014 către firma chineză Lenovo.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...
Ultima oră
Pe aceeași temă