8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialConsiliul Concurenţei a autorizat preluarea Flanco Retail de către Asesoft Web

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Flanco Retail de către Asesoft Web

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată prin preluarea controlului unic asupra Flanco Retail de către Asesoft Web, a anunţat instituţia, citată de Mediafax.

“În urma analizei efectuate de Consiliul Concurenţei, s-a constatat că efectele operaţiunii de concentrare economică asupra mediului concurenţial nu sunt semnificative, iar operaţiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate”, se spune într-un comunicat al Consiliului Concurenţei remis MEDIAFAX.

Flanco Retail este firma care operează business-ul Flanco International şi este prezentă pe piaţa comercializării cu amănuntul a produselor IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice pe teritoriul României.

Grupul Asesoft, prin Asesoft Web şi Asesoft Distribution, este prezent pe piaţa comercializării cu ridicata a produselor IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice din România.

De asemenea, prin Dante International şi Custom Net Solutions, grupul este activ pe piaţa comercializării cu amănuntul a produselor IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice din România.

Asesoft Web este controlată în mod egal de Iulian Stanciu şi Ghiţă Sebastian.

În septembrie 2010, Stanciu a anunţat într-o conferinţă că firma va prelua un pachet de acţiuni reprezentând 60% din capitalul social al Flanco Retail, iar restul de 40% să revină celor trei bănci creditoare ale Flanco International, ING, Unicredit şi BRD.

Ulterior, părţile au agreat o altă structură de acţionariat, în urma căreia Asesoft Web a preluat peste 99,9% din acţiuni, tranzacţie care s-a finalizat în luna iunie a acestui an. O dată cu transferul acţiunilor, băncile creditoare au primit 10 milioane de euro, sumă menţionată în planul de reorganizare a retailerului.

Flanco Retail operează magazinele Flanco şi Flanco World, care numără 78 de unităţi.

Flanco International este controlată integral de Flamingo International şi a intrat în procedură de insolvenţă în decembrie 2009, la fel ca şi asociatul unic.

La finele anului 2009, ING Bank România a declanşat procedura de executare silită asupra Flamingo International, Flamingo Computers, Flanco International şi Flamingo Distribution Center.

Decizia a venit în urma eşecului conducerii Flamingo de a respecta termenii înţelegerii încheiate în noiembrie 2009 privind restructurarea unei linii de credit de 17,5 milioane euro de la ING Bank.

Datoriile Flanco International au atins 23 milioane de euro, iar la nivel de grup au ajuns la 61,85 milioane de euro, potrivit datelor Casei de Insolvenţă Transilvania, din care creditorii ar fi putut recupera cel mult de 20 milioane de euro.

La finele lunii iunie, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti,cel mai mare acţionar al Flamingo International este Dragoş Cincă, fondatorul retailerului, care deţine 25,19% din titluri.

Midfair Management Services SRL Bucureşti controlează 21,96% din acţiunile Flamingo, iar societatea Nova Trade, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, are o participaţie de 14,95%.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă