18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialCFR Călători scoate din circulație 39 de trenuri în urma avertizărilor meteo...

CFR Călători scoate din circulație 39 de trenuri în urma avertizărilor meteo de ninsori și viscol

Compania CFR Călători anulează pe data de 6 ianuarie un număr de 39 de trenuri, șase InterRegio și 33 Regio, în urma avertizărilor meteo Cde cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol.

CFR Călători anunță că anulează vineri șase trenuri InterRegio: IR 1581 București Nord (pl. 7:30) — Constanța (sos. 9:35), IR 1587 București Nord (pl. 16:00) — Constanța (sos. 18:05), IR 1582 Constanța (pl. 13:00) — București Nord (15:05), IR 1588 Constanța (pl. 19:00) — București Nord (21:05), IR București Nord (pl. 6:40) — Slobozia Veche (sos. 8:58) și IR 1776 Slobozia Veche (pl. 20:20) — București Nord (sos. 23:08).

Cele 33 de trenuri Regio care au fost anulate sunt cele care circulau pe relațiile Constanța — Mangalia, Slobozia Veche — Fetești, Slobozia Veche — Țăndărei, București Obor — Fetești, Țăndărei — Fetești, Ciulnița — Constanța, Ciulnița — Slobozia Veche, Medgidia — Tulcea și retur.

De asemenea, trenul R 8001 între București Obor și Constanța va fi înlocuit cu R 13083.

"Cu toate că pentru data de 6 ianuarie a.c. s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta București — Constanța și retur, legătura feroviară este menținută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulație", dă asigurări CFR Călători.

Circulația trenurilor de pasageri se va desfășura în condiții de iarnă, în perioada următoare, ca urmare a fenomenelor meteo prognozate de meteorologi, a anunțat CFR Călători.

Potrivit sursei citate, comandamentul de iarnă CFR Călători, instituit pe raza sucursalelor din sudul și estul țării, și echipele feroviare din unități (revizii, depouri etc.) sunt pregătite pentru intervenție în vederea asigurării condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul.

În plus, de pe ruta Medgidia — Tulcea au fost retrase automotoarele și introduse locomotive diesel cu vagoane și pluguri întărite.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă