Centrala de la Mintia va fi retehnologizată de o companie energetică din Israel

de Mihai Diac , 23 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 13:51, 23 octombrie 2017
Toma Petcu

Statul român este în discuții avansate cu cea mai mare companie de energie din Israel, respectiv Israel Electrica Corporation, pentru retehnologizarea și conversia pe gaze a unor grupuri de producere a energiei de la termocentrala Mintia, județul Hunedoara, a declarat, luni, ministrul Energiei, Toma Petcu, citat de Agerpres.

"Suntem pe cale să pornim retehnologizarea unor grupuri de la CET Mintia, dar și conversia unor grupuri pe gaz, împreună cu compania Israel Electrica Corporation. Suntem în discuții avansate cu această companie, cea mai mare companie de energie din Israel", a spus Petcu.

Temocentralele Mintia și Paroșeni, care funcționează pe huilă, fac parte din Complexul Energetic Hunedoara.

Totodată, în acest an va fi finalizată o instalație de desulfurare și șlam dens pentru grupul 4 de la Paroșeni, în valoare de 65,4 milioane de lei.

"Prin această investiție, grupul 4 de la Paroșeni devine primul grup din România conform cu noile valori-limită admise de Uniunea European", a continuat ministrul.

Potrivit acestuia, Complexul Energetic Hunedoara își va reduce în acest an pierderile cu 80%, ajungând la un minus de 169 de milioane de lei, după un rezultat negativ de 858 milioane de lei anul trecut.

Reprezentanți ai Guvernului și ai mediului de afaceri participă, în perioada 23 — 24 octombrie, la Palatul Parlamentului, la prima ediție a conferinței "Live Business".

Comentarii

 • Elf

  23 octombrie 2017 20:26

  Toti au venit la jefuit Romania "saraca" plina de romani ignoranti care-i ling de zor ...ca...le-a adus in schimb democratia..P

  raspunde comentariului
 • ioan

  23 octombrie 2017 18:02

  miroase de la distanta a sifonare de bani publici !!!!!! sa fie nota de plata catre consultantii lui dragnea???????sau doar o parte .........TREZESTE-TE ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • Statul pagan

  23 octombrie 2017 14:15

  E doar una din sutele de companii ce au retehnologizat itreprinderile politizate de stat...

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design